Rektör Akgül'den Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü Mesajı

Rektör Akgül'den Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, ‘Şeb-i Arus Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük düşünür ve şair Mevlana Celaleddin Rumi, her yıl ölüm yıldönümü olan 17 Aralık’ta düzenlenen uluslararası etkinliklerle anılmakta; onun yüzyıllar önce yaktığı bilgelik ateşi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Hz. Mevlana'nın aramızdan ayrılışının 744. yıldönümünde yeniden onun sesine kulak verirken; eserlerinden feyz almaya devam eden ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki sevenleriyle birlikte onun manevi ikliminden istifade etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Ölümü bir ayrılık ve hüzün değil, vuslat ve neşe olarak değerlendiren Hz. Mevlana; başta Mesnevisi olmak üzere geride bıraktığı ölümsüz eserleriyle medeniyetimizden yükselen büyük bir değer olmanın yanı sıra insanlığa da büyük bir armağandır.  

Nasıl ki ölüm en büyük vuslat ve insanoğlunun erişebileceği en yüksek gerçeklik ise insan olmanın binbir çeşit hali içerisinde deneyimlediğimiz her güzel an, edindiğimiz her yeni bilgi, gönlümüzü titreten her değerli his ve hayatımıza kattığımız her yeni anlam da bizim için bir vuslattır; benliğimize neşe ve değer katması kaçınılmazdır.

Bu düşüncelerle, insanlık adına ayrılıkların değil vuslatların, mutsuzlukların değil sevinçlerin daha fazla yaşandığı bir dünya temenni ediyor; insana yakışanın hep yeni şeyler var etmekten geçtiğinden hareketle sözlerimi onun şiiriyle tamamlıyorum:

Her gün bir yerden göçmek ne iyi / Her gün bir yere konmak ne güzel 

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş / Dünle beraber gitti cancağızım,

Ne kadar söz varsa düne ait / Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.."