Rektör Akgül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Rektör Akgül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tarih boyu varlığını sürdüren ve başta Dünya Savaşı olmak üzere birçok savaştan milli varlığını koruyarak çıkan aziz milletimiz, 29 Ekim 1923 günü de TBMM'de alınan ortak kararla yeni bir devletin temelini atmıştır.
Kuşkusuz devlet olmak en başta millet olmayı, ortak değerler uğruna bir araya gelmeyi, ortak çaba ve heyecanı, ayrıca her koşulda milleti için canını ortaya koyabilmeyi gerektirir. İç ve dış tehditler karşısında uyanık olan, kısa süre içerisinde toparlanıp birlikte hareket edebilen, mücadele ruhunu kaybetmeyen, bununla birlikte vatanı için tüm fertleriyle gece gündüz demeden çalışan milletlerin ilelebet varlıklarını sürdürecekleri açıktır. 
Kuruluşundan bugüne milletçe aynı umut ve duygularla sahip çıktığımız Cumhuriyetimizin 94'üncü yılını kutluyor; şahsım ve üniversitem adına zorlu koşullarda Cumhuriyetimizi kurarak bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve milleti uğruna canını hiçe sayan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."