RECEP MUĞLU İDDİALI KONUŞTU

RECEP MUĞLU İDDİALI KONUŞTU
Ziraat Odası Başkan Adayı Recep MUĞLU;Çiftçilerimize kaliteli hizmetin götürülmediğini şikayet etti.
11 Şubatta yapılacak Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerinde 3 aday  yarışırken, Recep MUĞLU karamaninsesi.com’a açıklamada bulunarak göreve geldiği taktirde yapacaklarını anlattı.
 
1964 Karaman merkez doğumlu, 3 dönemdir piri reis mahallesi muhtarlığı yapan ve milletin sorunlarını bilen, baba mesleği hayvancılık ve çiftçilikten gelen Recep MUĞLU; “Çiftçilerin sorunlarına çözüm olabileceğime inanarak Ziraat Odası Başkanlığına aday oldum.”dedi.
 
Karamaninsesi.com Muhabiri’nin yönelttiği sorulara cevap veren Muğlu; “ Allah nasip ederse göreve gelirsek eğer, çiftçilerimiz büyük sıkıntılar içerisindedir. Bu sıkıntılara çözüm üretme noktasında, elimizden geleni yapacağımıza inanmaktayız. Başta çiftçilerimizin ekonomik sıkıntılarını nasıl çözeriz ve farklı alternatif üretimlerle nasıl refaha erdiririz, bu konular üzerinde çalışacağız.”dedi. Konuşmasına devam eden Muğlu; “Biz gözde değil, özde çalışmaya geleceğiz Bunu da tabiî ki çiftçilerimizle bire bir görüşerek, istişare ederek başaracağız. Tabi ki bu çalışmaları yaparken bir sonraki seçime aday olarak çalışacak ve kaliteli hizmeti çiftçilerimize ulaştırarak ekonomik kalkınmayı sağlayacağız.”dedi.  3’
 
Ziraat odası seçimlerine hazırlanmaktasınız, bu hazırlık aşamasında köylerdeki ve beldelerdeki çiftçilerimizle, ziraat odasına kayıtlı üyelerle birebir görüşmelerde bulundunuz mu? Eğer görüştüyseniz, çiftçilerimize kaliteli bir hizmet ulaşmakta mıdır ve çiftçilerin sizlerden beklentileri nelerdir?
 
Ziraat Odası Başkan Adayı Sn. Recep MUĞLU;  “Ziraat odası seçimlerinin yaklaşması ile delegelerin yoğun isteği üzerine Ziraat odası başkanlığına aday oldum. Adaylığımı açıkladıktan hemen sonra çiftçilerimizle görüşmelerimiz oldu ve
Çiftçilerin beklentilerini görüştük, çiftçilerimizin beklentileri çok farklı ve hizmete aç olduklarını, ziraat odasına üye olup yeteli hizmet görmediklerini dile getirdiler. Şuan ki mevcut yönetimden istenilen ve beklenilen ilgi gösterilmemiş. Bu insanların sorunları görüşülmemiş. Eğer biz seçimi kazanırsak çiftçilerle sık sık bir araya gelerek çiftçilerimizle ilgili ne yaparız çiftçinin sorunlarına nasıl çare buluruz, gerekirse ilgili yerlerle görüşüp sıkıntılara ve yaşanan sorunlara çözüm üreteceğiz. Birde bir sorun olarak çiftçilerimiz aidat konusunda sıkıntılı. Çiftçinin ziraat odası ile ilgili bir işi olduğu zaman aidat sıkıştırması ile çiftçiyi son hadde getirmişler ve bu konuda muzdaripliklerini bize dile getirdiler. Bizde bu sorunu şöyle düzeltmeyi düşünüyoruz. Çiftçi aidatlarını yüksek rakamlarda ve aylık ödeme şeklinde değil de, minimum fiyat belirleyeceğiz bu minimum olan aidatları yıl içerisinde ürün
hasatına göre tahsil edeceğiz. Çiftçimiz ziraat odasına geldiğinde hiçbir aidat sıkıntısı
yaşamayacak ve hizmetin en iyisini en kalitesini alacak.”dedi.
 
 Ziraat Odası Başkanlığına göreve geldiğiniz takdirde siz ve ekibiniz ne
gibi çalışmaları olacaktır ve bu yapacağınız çalışmaları çiftçilere ne gibi faydalar sağlayacaktır”
 
Recep MUĞLU: “Çitçilerimize ürün ekiminde bölge bölge ayırt edeceğiz, bu insanların yanına tarım ile ilgili uzmanları getirip hangi ürün nerede nasıl iyi yetişiyor çiftçimizi bilgilendireceğiz. Birde bağcılık bitmektedir, dağ bölgesinde bağcılıkla uğraşan çiftçilerimize sofralık üzüm ve bunun yanında sert çekirdek olan fidanları alternatif olarak
Çiftçimize sunacağız.
 
Çiftçilerimiz ekonomik sıkıntılar çekmektedir. Bu sıkıntıları bir nebzede olsa hafifletmek için Banka kredileri-ile ayakta durmaktadırlar. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir.?
 
Recep MUĞLU: “ Köylerimizde, beldelerimiz de çok sorun yaşamaktadırlar.
Günümüzde çiftçilerimiz sadece hububat ekim hasadından kazanamamaktadırlar bu sorunları halletmek için, çiftçimizi ekonomik krizden kurtarmak için, hayvancılığı ve buna benzer çiftçimize ekonomik katkı sağlayacak ürünler önereceğiz. Bunun yanında Bucakkışla köyü bölgesinde antepfıstığı ve zeytin üretimini yaygın hale nasıl getiririz bu çalışmaların mücadelesini vereceğiz. Bu çalışmaları yaparken, bilinçsiz bir şekilde yapmayacağız. O bölgenin halkını toplayıp bu halk ne gibi üretim yapmak istiyor onları da dinleyeceğiz.
Maliyeti düşük tutup geliri yüksek tutacağız ve çiftçiyi rahatlığa kavuşturacağız.”dedi.
Konuşmasına son olarak şunları kaydeden Muğlu; “Aday olmak önemli değil, çalışacaksan bu çiftçiye bir şeyler kazandıracaksan bu yola çıkacaksın. Benim çiftçi kardeşlerim, ağabeylerim hizmet almak için can atıyor. Bu hizmetin en iyisini, en kalitelisiniz bizler sunacağımıza inanıyoruz.” Dedi.