Prof. Dr. Küçüködük: “Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Örnek Oluyor”

Prof. Dr. Küçüködük: “Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Örnek Oluyor”
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, Fen Fakültesi’nin örnek başarılara imza attığını belirterek, bu sene açılan 3 yeni bölüm ve fakülte hakkında bilgi verdi.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi’nin ilk kurulan iki fakülteden biri olduğunu dile getiren Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, yeni dönemde eğitim ve öğretimdeki kaliteyi arttırarak devam ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Küçüködük, “Yeni açılan 3 bölümümüz var. Aktüerya, Biyokimya ve Biyoteknoloji bölümleri, önceki bölümlere ilave olarak, geçen yıl Biyoteknoloji Bölümü öğrenci alımına başladı. Bu sene Biyokimya Bölümü öğrenci alımına başladı. Gereken alt yapıları kurduk. Aktüerya Bölümü de öğrenci alımına başlayacak. Bin 225 öğrenci,151 akademik personel ve 56 idari personel ile eğitim öğretime devam ediyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında 204 yeni öğrencimiz, fakültemize kaydını yaptırdı. Toplamda ise bugüne kadar 11 bin 168 öğrencimizi mezun ettik” dedi

“Tüm bölümler 2 yıl süreyle akredite oldu”

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, “Sürekli İyileştirme kapsamında; fakültemiz 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında FEDEK Akreditasyon Programına başvurmuş ve başvuru yapmış tüm bölümler 2 yıl süreyle akredite oldu. Öğretim üyelerinin bağımsız olarak çalışabilecekleri araştırma laboratuarlarının olması fakültemiz adına artı sağlıyor. Fakültemizin Uluslararası Ortak Lisans Programına (UOLP)sahip bölümleri olması Erasmus, Mevlana ve Farabi Programlarının aktif kullanılması ile ulusal ve uluslararası bilimsel işbirliğini sağlıyor. Programlar kapsamında yurt dışındaki ve yurtiçindeki pek çok üniversitede eğitim-öğretimlerine devam edebilme şansına sahiptirler” diye konuştu

"Engelsiz fakülte"

Üniversite bünyesinde, engelli personel ve öğrencilerin gereksinimlerine cevap vermek amacıyla 2009 yılında Engelsiz Yaşam Birimi’nin kurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Küçüködük, fakültede engelli öğrencilerin rahat edebilmeleri için sarı yollar, kabartmalı tabelalar, asansör, engelli lavabosu yaptırılıp ayrıca engelli park yerleri hazırlandığını dile getirdi. Prof. Dr. Küçüködük, “Konya’daki kamu binalarında engellilerin yardım almadan kullanabileceği binalar arasında bizi birinci sırada gösterdiler. Engelliler Derneği’nden yetkililer bizleri ziyaret ederek teşekkür ettiler” ifadelerini kullandı.

“SÜ Fen Fakültesi önemli başarılara imza attı”

Selçuk Üniversitesi’nde proje geliştirme bazında çok önemli hizmetler veren fakültelerin içerisinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Küçüködük, “Geçtiğimiz yıl İmren Hatay Patır hocamız Kimya Bölümü’nde sudan hidrojen elde edilmesi konusunda çok büyük bir proje yaptı.Kendileri Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) Bilim Ödülünü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden aldılar. Öğretim üyelerimizin Avrupa Birliği ve TÜBİTAK projeleri devam ediyor. Bilgi ve teknoloji üretiminde, bilimsel çalışmalarda Türkiye’de ilk sıralarda yer alan, sanatsal ve kültürel etkinlikleriyle uluslararası standartları yakalamış, uluslararası nitelikte öğretim elemanı yapısına sahip, paydaşları ile etkili bir iletişim ve işbirliği kurabilen ve etkili çözümlerle paydaşlarının ihtiyaçlarını karşılayan, mezunları tercih edilen ve aranan bir fakülte olmaktır” ifadelerini kullandı.