Polis Ve Özel Güvenlik Görevlilerinin İşbirliği

Polis Ve  Özel Güvenlik Görevlilerinin İşbirliği
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genel Kolluk Kuvvetleri ile Özel Güvenlik Görevlilerinin işbirliğine yönelik Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

Karaman'da görev yapan tüm özel güvenlik personelinin katıldığı toplantıda Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Coşkun konuştu.

Toplantıda ilk olarak söz alan İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, "Özel Güvenlik Görevlisi olarak sizin yakalama, kontrol, üst tarama, muhafaza yetkiniz var. Sadece olayı Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirecek evrakı hazırlama yetkiniz bulunmamaktadır. Bu da polis memurunun görevidir. Polisin görevi, olayı önlemek ve olaydan sonra işlem yapmaktır. Sizler birebir olayları görüyorsunuz, sizden isteğimiz etrafınıza karşı daha dikkatli olmanız ve olaylar büyük sorunlara dönüşüp toplumun huzurunu bozmadan müdahale etmemize yardımcı olmanızdır. Eğer işbirliği yaparak hareket edersek Karaman'ın huzurunu hep birlikte sağlayabiliriz." şeklinde konuştu.

Ardından söz alan, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, güvenlik görevlileri olarak yapılması gereken ilk işin vatandaşlık görevini yerine getirmek, ikinci işin ise güvenlik görevlisi mesleğini icra etmek olduğunu belirtti. Kuntoğlu konuşmasında, "Artık her eğitim kurumunda güvenlik görevlisi var. Öğrencileri iyi gözlemlemeli ve özellikle uyuşturucu konusunda daha dikkatli olmalısınız. Çünkü, uyuşturucu kullanan öğrenci bir müddet sonra aldığı uyuşturucuyu bedavaya getirmek için satmaya başlıyor. Böylece kullanıcı sayısı hızla çoğalıyor. Sizler öncelikle bir vatandaş olarak iyi gözlem yapmalı ve polislerle işbirliği halinde hareket ederek eğitim yuvalarında bu tür olayların olmasını önlemek için çabalamalısınız." dedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Coşkun ise özel güvenlik hukuku ve genel kollukla ilişkiler konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Coşkun ayrıca Özel Güvenlik personelinin talepleri ve şikayetlerini alarak işbirliğini kolaylaştırmak adına değerlendirmelerde bulundu.