Palyatif Bakım Merkezi Törenle Hizmete Açıldı

Palyatif Bakım Merkezi Törenle Hizmete Açıldı
Karaman Devlet Hastanesinde 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi Törenle Hizmete Açıldı
Karaman Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törende Palyatif Bakım Ünitesi açılış kurdelasini Karaman Valisi Sayın Murat KOCA, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza ALTUNSOY, Genel Sekreter Dr. Ayhan ERENOĞLU, Milletvekili Adayı Eski Sağlık Müdürü Dr. Recep ŞEKER birlikte kesti.
Kamu Hastaneleri Birliği Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan ERENOĞLU yaptığı konuşmada palyatif bakım merkezlerinin çok anlamlı ve önemli birimler olduğunu belirterek ülkemizdeki sağlık tesislerinde yeni yeni açılmaya başlandığına dikkat çekti.  Karaman Devlet Hastanesin de açılan bu hizmet birimiyle ülke genelinde sayılı sağlık tesislerinden biri olduğunun altını çizdi.  
Dr. Ayhan ERENOĞLU törene iştirak eden misafirlere Palyatif Bakım Merkezinin ne olduğu, hangi hizmetlerin hangi hastalara verileceği hakkında bilgi verdi:
““Sizin için artık yapılacak bir şey yok” deyip evine gönderilen, aslında yapılacak bir şeylerin hala olduğu hastalara bu birimde gösterilmekte ve bakımlarıyla yakından ilgilenilmektedir. Hastanın geçirdiği zorlu dönemlerde, ağrılarını en aza indirgeyip, beslenmelerine kadar her durumları gözlemlenerek gerekli bakımları sağlanmaktadır. “ dedi.
Karaman Valisi Sayın Murat KOCA da konuşmasında devletimizin doğumdan ölümüne kadar insanlarımıza hizmet verdiğini, ihtiyaçlarını giderdiğini ifade ederek “bugün burada açmış olduğumuz bu bakım merkezi de bunun en güzel göstergesi. Ben bu imkânı oluşturan emek veren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hastalarımıza da şifalar diliyorum.” Şeklinde konuştu. 
Açılış merasiminin ardından Palyatif Bakım Merkezi gezilerek birimde görev yapan sağlık ekibi ile sohbet edildi, yatan 2 hasta da yataklarında ziyaret edildi. 
Tören hazırlanan kokteylin ardından sona erdi.