Oturarak Voleybol Takımları İsmet Varol Anısına Bir Araya Geldi

Oturarak Voleybol Takımları İsmet Varol Anısına Bir Araya Geldi
Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘İsmet Varol’ anısına düzenlenen Oturarak Voleybol Turnuvası sona erdi.

Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda ‘İsmet Varol’ anısına düzenlenen Oturarak Voleybol turnuvası Gençlik ve Spor Kulübü, Ayrancı Gençlik Spor Kulübü, Önder Spor Kulübü ve Anadolu İmam Hatip Lisesi takımlarından 40 sporcunun mücadelesine sahne oldu. Toplamda 4 takımın yer aldığı turnuvanın final maçında Gençlik ve Spor Kulübü ile Önder Spor Kulübü takımları karşı karşıya geldi. Bu yıl ilki organize edilen turnuvanın şampiyonu, final maçında Önder Spor Kulübünü 3-1 mağlup eden Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

Turnuva boyunca duygusal anlar yaşadığını belirten Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İlknur Varol Harani, “Rahmetli babam İsmet Varol’da eski bir sporcuydu ve spora her zaman destek verirdi. Bizlerde ailesi olarak babamın sporculara olan hassasiyetini bildiğimiz için ilimizde bedensel engelli sporculardan kurulan oturarak voleybol takımına destek vermek istedik. Sağ olsunlar onlarda düzenledikleri turnuvaya babamızın ismini vererek bizleri onure etti. Turnuvanın düzenlenmesinde ve engelli kardeşlerimiz için böyle bir branşı ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuva boyunca ailecek çok duygu anlar yaşadık” diye konuştu.

Karaman’da oturarak voleybol ailesinin her geçen gün büyüdüğünü belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “2 yıl önce altı, yedi sporcuyla kurduğumuz oturarak voleybol takımımız şuanda 45 ten fazla sporcusuyla ilimizi Süper Lig ve 2. Ligde temsil ediyor. 2 yıl içerisinde gelinen bu nokta engelli sporculara imkan verildiği takdirde neleri başarabileceklerinin en güzel örneklerinden biri. İlk antrenmanımızı hatırlıyorum, voleybol topunu eline aldıktan sonra ben bu işi yapamayacağım diyen sporcularımız vardı. Şuan o sporcularımız süper ligde ilimizi en iyi şekilde temsil ediyor. Eminim, bir insan için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Bugün burada dostluk içerisinde mücadele eden tüm kardeşlerimizi de turnuvanın ismine yakışır bir şekilde mücadele ettikleri için tebrik ediyor, turnuvaya ismini verdiğimiz İsmet Varol’u ise tekrar rahmetle anıyoruz” dedi.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Doc.Dr. Selahattin Akpınar ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İlknur Varol Harani tarafından verildi.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Cavit Bardak, Aydın Kaya, Doc.Dr. Selahattin Akpınar, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Karaman ÖNDER Başkanı Mehmet Sarı, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İlknur Varol Harani ve bedensel engelli sporcuların yakınları izledi.