Otomotiv Endüstrisinin 2015 İhracat Hedefi 23 Milyar Dolar

Otomotiv Endüstrisinin 2015 İhracat Hedefi 23 Milyar Dolar
Konya Sanayi Odası (KSO) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından otomotiv sektörünün mevcut durumu ve gelecek stratejileri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Toplantıda konuşan Uludağ Otomotiv Endüstrisi...

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından otomotiv sektörünün mevcut durumu ve gelecek stratejileri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Tetik, 2014 yılında 22 milyar 270 bin dolar ihracat yapan otomotiv endüstrisinin 2015 hedefinin 23 milyar dolar olduğunu söyledi. Sektörün 2023 hedefinin 75 milyar dolar olduğunu bildiren Tetik, daralan Avrupa ve Türkiye otomotiv pazarına rağmen sektörün 2014 yılını yüzde 4.5’lik ihracat artışıyla kapatmasının başarı olduğunu kaydetti. Otomotiv sektörünün 9 yıldır Türkiye ihracat şampiyonu olduğuna dikkat çeken Tetik, 2015 yılında da bu şampiyonluğu devam ettireceklerini ifade etti.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği olarak, uluslararası fuarlara milli katılım organizasyonlarını desteklerini aktaran Tetik, katılımcıları bu organizasyonlarda verilen stant açma, gümrükleme, sigortalama, ürünlerin nakliyesi, tanıtım ve güvenlik hizmetleri hakkında bilgilendirdi.
Tetik, otomotiv endüstrisinin 2014 yılı ihracatında, yan sanayinin payının yüzde 42’ye yükseldiğini ve sektörün sürekli olarak dış ticaret fazlası verdiğini de sözlerine ekledi.
FUARLARA KATILIM ÖNEMLİ
Toplantıya katılan Uludağ İhracatçı Birlikleri Fuarlar ve Tanıtım Şube Müdürü Birgül Polat Ölmez, otomotiv sektörünün dış ticaretiyle ilgili bir sunum yaptı. Sunumunda dünyada fuar alanları oluşturulacak yerleri gösteren Ölmez, bu fuarlara katılımın önemli olduğuna dikkat çekti.
Uludağ İhracatçı Birlikleri Ar-Ge Şubesi Şefi Engin Maybek ise, fuarların gerçekleştirileceği ülkelerle ilgili sektörel verileri paylaştı. Otomotiv sektörünün başlıca ihracat pazarının Avrupa ülkeleri olduğunu bildiren Maybek, Türkiye’de gelişmiş bir yan sanayinin olduğunu ifade etti. Toplantıya Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keleş ve Uludağ ihracatçılar Birliği Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar da katıldı.