Orman İşletmesine Alınacak 320 İşçi Kurayla Belirlendi

Orman İşletmesine Alınacak 320 İşçi Kurayla Belirlendi
Mersin’in Mut ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR’a müracaat eden işsizler arasından istihdam edilecek işçileri tespit amacıyla Mut Orman İşletmesi’ne 240 ve Fidanlık Müdürlüğü’ne 80 işçi alımı için...

Mersin’in Mut ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR’a müracaat eden işsizler arasından istihdam edilecek işçileri tespit amacıyla Mut Orman İşletmesi’ne 240 ve Fidanlık Müdürlüğü’ne 80 işçi alımı için 828 kişi müracaat edince noter huzurunda kura çekimi yapıldı.
Mut Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekiminde, Mut Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk sahaları ve fidanlıkların geliştirilmesinde ağaçlandırma, fidan üretimi, orman çevre temizlik, erozyon kontrolü, bozuk ormanların iyileştirilmesi, genç ormanların bakımı gibi çalışmalarda 2 ay süreyle çalışacak olan 320 adet işçi alımı için İŞKUR’a müracaat eden 828 işçi arasından noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura öncesinde çalışma şartları ve süresi hakkında salonda bulunanlara bilgi veren Mut Orman İşletme Müdürü Serdar Kılınç, ismi belirlenecek olan kişilerin 1 Nisan’da görev yapacaklarını söyledi.
İŞKUR Meslek Danışmanı Ahmet Kürşat Aslan ise, “Kurayı kazanan işçilere kesinlikle ağır ve tehlikeli işler yaptırılmayacak. Görevleri ise fidan üretimi, ağaçlandırma çalışmaları, orman genel temizliği yapacaklar. Sigortalı ve asgari ücretten maaş alacaklar” dedi.