Orman İşletme Müdürlüğü’nde 900 Kişi İstihdam Edilecek

Orman İşletme Müdürlüğü’nde 900 Kişi İstihdam Edilecek
Karaman Orman İşletme Müdürlüğü’nde 900 kişi istihdam edileceği bildirildi.Karaman Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kenan Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında, il merkezi ve ilçelerdeki...

Karaman Orman İşletme Müdürlüğü’nde 900 kişi istihdam edileceği bildirildi.
Karaman Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kenan Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında, il merkezi ve ilçelerdeki Orman İşletme müdürlüklerinde 900 kişinin istihdam edileceğini belirtti.
İşe alınacak kişilerin, ağaç dikimi, bakımı ve erozyonun önlenmesi gibi işlerde çalıştırılacağını ifade eden Ateş, "Karaman merkez 470, Kazımkarabekir 80, Ayrancı 50, Ermenek 150, Sarıveliler 100, Başyayla 50 olmak üzere, 900 kişi istihdam edilecek. Söz konusu alımlar için 16-25 Mart tarihlerinde, il müdürlüğü ile ilçelerimizdeki hizmet noktalarında başvurular alınacak. Kuralar 30 Mart’ta saat 10.00’da Karaman Orman İşletme Müdürlüğünde noter huzurunda çekilecektir. Kurayla belirlenen kişiler, 6 ay süreyle çalıştırılacak. TYP’ye başvuru yapacak kadınlar da Orman İşletme Müdürlüğü’nün fidan dikimi ve ağaç bakımı işi açık arazide ve dağda yapılacağından dolayı bunun dışında başka yerlerde çalıştırılmayacak. Bu şartları kabul eden kadınlar da başvuru yapabilirler" dedi.
TYP kapsamında başvuru yapanların, birinci ve ikinci grup şeklinde işe alınacağını söyleyen Ateş, alımların öncelikle birinci gruba girenler arasında çekilecek kurayla belirleneceğini dile getirdi. Birinci grup bittikten sonra, eksik kalması durumunda ikinci gruptakiler arasında yine kura çekilerek alımların yapılacağını bildiren Ateş, "Birinci gruba girenlerin 35 yaşını bitirmiş 36 yaşından gün almış erkeklerin olması, kadınların ise 19 yaş üstü olması, 19 yaş üstü engellilerin yüzde 40 daha üstünde rapora sahip olması, 19 yaş üstü eski hükümlü ve 19 yaş üstü terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan şartı aranıyor. İkinci gruba girenlerde ise 19-35 yaş arası erkek işsiz şartını taşıması gerekiyor" diye konuştu.