Orman Bölge Müdürlüğünden Yerli Muz Üreticisine Kredi Desteği

Orman Bölge Müdürlüğünden Yerli Muz Üreticisine Kredi Desteği
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yerli muz üreticisine verdiği 493 bin TL kredi desteği ile üreticiye 325 bin TL gelir sağladı.

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de muz üretiminin tüketimi karşılamaması nedeniyle Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Orman ve Köy İlişkileri Şubesi (ORKÖY) tarafından muz üretiminin desteklendiği bildirildi. Sosyal ormancılık adına orman-köy ilişkilerinin geliştirilmesi ve ormandaki sosyal baskının azaltılması ile yerinde istihdamın sağlanmasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada, muz üretiminde Türkiye’nin dışa bağımlılığının azaltılarak muz ithalatının düşürülmesi ve döviz çıkışının azaltılmasına çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “ORKÖY şubesince bu destek kapsamında plastik örtülü serada muz üretimi projesi yapılarak, 2015 yılında 17 ünite 493 bin TL destek sağlanmıştır. Desteklenen her ünite başına takriben yıllık 8 ton olmak üzere toplam 136 tondan 325 bin TL gelir sağlandığı ve 2 yılda alınan ürün 272 ton ve değerinin 650 bin TL olduğu tespit edilmiştir” denildi.

ORKÖY kredi desteği alan köylülerin ilk yıllarda masraflarını karşıladıklarını ve desteklerin devam etmesini talep ettiklerini belirttikleri de ifade edildi.