Öğretmen Adayları İlk Tecrübelerini Yaşadı

Öğretmen Adayları İlk Tecrübelerini Yaşadı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) öğrencileri Sabiha Gökçen Ortaokulunda minik öğrencilerle buluştu.

KMÜ BESYO 3. Sınıf öğrencilerinden oluşan elli kişilik grup ‘Özel Öğretim Dersi’ kapsamında teorikte öğrendikleri bilgileri gerçek hayata aktarma fırsatı elde etti. Genç öğretmen adayları, on farklı sınıfta öğrencilerle buluşarak öğretmenlik mesleğini tecrübe ettiler.
“Heyecanınız ve idealistliğiniz hiç kaybolmasın”
Sabiha Gökçen Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ergun Tavşan, KMÜ BESYO öğrencilerini okullarında görmekten memnun olduklarını ifade ederek öğrencilere “Geleceğin öğretmen adayları olarak bugün mesleğini ilk kez deneyimleyeceksiniz. Gözlerinizde gördüğüm heyecan mutluluk verici. İnşallah bu heyecanınız ve idealistliğiniz hiç kaybolmaz. Bugün burada öğretmenliğin sadece derse girip çıkmak ya da kırk dakika ders anlatıp gitmek olmadığını anlayacaksınız. Yeri gelecek anne, yeri gelecek baba olacaksınız ve öğrencilerle birebir ilgileneceksiniz. Böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
“Öğretmenlik duygusunu yaşamak”
Minik öğrencilerle buluşmaktan büyük keyif aldıklarını belirten BESYO öğrencilerinden Merve Karasay ve Erhan Kavşit, “Bedenleri küçük ama yürekleri kocaman olan ve bizleri gördüğünde sevinçten gözlerinin içi parlayan öğrencilerle birlikte olmak bizleri de çok heyecanlandırdı. İlk öğretmenlik deneyimimiz oldu ve ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha anladık. Öğretmenliğin ne denli güzel bir meslek olduğunu hep hocalarımızdan dinlerdik ama yaşamak çok başka bir duygu. Güzel ve masum yüreklerle buluşmamızda bizlere öncülük eden Yrd. Doç. Dr. Veysel Temel hocamıza ve bize böyle bir imkânı sunan Sabiha Gökçen Ortaokuluna çok teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını paylaştılar.
Etkinlik Koordinatörü ve BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veysel Temel ise öğrencilerin Sabiha Gökçen Ortaokulunda öğrenim gören miniklerle buluşmasında kendilerine destek veren KMÜ çalışanlarına ve Ortaokul yetkililerine teşekkür etti.