Neşet Ertaşın Türküleri Mersinlileri Mest Etti

Neşet Ertaşın Türküleri Mersinlileri Mest Etti
Mersin Büyükşehir Belediyesi, merhum sanatçı Neşet Ertaş’ın türkülerini Mersinlilerle buluşturdu.

Kongre ve Sergi Sarayında İstanbul TRT Türk halk müziği sanatçısı Berna Aytar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Korosu tarafından gerçekleştirilen konserde, Mersinliler usta sanatçı Neşet Ertaş türkülerini yeniden dinleme fırsatı buldu. Konsere, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Çağ Üniversitesi Rektörü Ünal Ay, meclis üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Koro şefliğini Kenan Yıldız’ın yaptığı konserde ’Bozkırın tezenesi’ lakaplı ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın en sevilen türküleri, Berna Aytar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Korosu’nun notalarında yeniden canlandı. ‘Yalan Dünya’, ‘Kendim Ettim Kendim Buldum’, ‘Acem Kızı’, ‘Hata Benim, ‘Zahidem’, ‘Ahirim Sensin’, ‘Doyulur mu’, ‘Nar Danesi’ gibi birbirinden güzel Neşet Ertaş türküleri ile salonu dolduran vatandaşları hem hüzünlendiren hem de neşelendiren sanatçılar, performansları ile büyük beğeni topladı. Mütevazılığı ve hoşgörülü tavırları ile tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Neşet Ertaş’ın türkülerini hem koro hem de solo olarak seslendiren Berna Aytar ve koro üyeleri vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Mersin’de Neşet Ertaş türküleri seslendirmenin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Berna Aytar, “Bugün benim için çok büyük bir gün. Doğduğum, büyüdüğüm yerde, memleketimde Neşet Ertaş türküleri ile sahneden olmak benim için çok büyük bir şeref. Çok büyük bir gurur. Beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün Neşet Ertaş türküleri ile aşkı, hüznü ve derdi hep birlikte hissedeceğiz. Bizi, bu güzel etkinlikte sizlerle buluşturan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konserin sonunda koro şeflerine çiçek verildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Hikmet Koç, "Bu muhteşem geceyi bize yaşatan Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Korosu’na ve Mersin’i şereflendiren Berna Aytar’a teşekkür ediyorum. Büyük üstat, Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ı bugün düzenlenen etkinlik sayesinde yeniden saygı, sevgi, rahmet ve minnetle andık. Mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.