Nasreddin Hoca’dan TEOG Sınavı İçin Tereyağ Mayası

Nasreddin Hoca’dan TEOG Sınavı İçin Tereyağ Mayası
Konya’nın Akşehir ilçesinde “Adım Adım Akşehir” projesi kapsamında temsili Nasreddin Hoca, TEOG sınavında öğrencilerin emeklerinin yağlı olması ve soruları tereyağından kıl çeker gibi cevaplamaları için şişme havuz içindeki suya...

Konya’nın Akşehir ilçesinde “Adım Adım Akşehir” projesi kapsamında temsili Nasreddin Hoca, TEOG sınavında öğrencilerin emeklerinin yağlı olması ve soruları tereyağından kıl çeker gibi cevaplamaları için şişme havuz içindeki suya tereyağ mayaladı.
İlk ve ortaokul öğrencilerinin yaşadıkları şehri sosyal, kültürel ve ekonomik yönden daha yakından tanımalarını, benimsemelerini sağlamak amacıyla Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Adım Adım Akşehir’ projesi kapsamında, Akşehir Atatürk Ortaokulu tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler tarafından çeşitli skeç gösterileri yapılırken en çok ilgiyi ise bir okul öğrencisi tarafından canlandırılan temsili Nasreddin Hoca gördü.
Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte proje ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşçan, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizde ‘Adım Adım Akşehir’ isimli bir proje başlattık. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin şehirlerini yakından tanımaları, Akşehir’in yetiştirmiş olduğu simaları tanımaları, Akşehir’de bulunan tarihi mekanları tanımaları ve gezip görme fırsatı bulmaları, kısacası yaşadığı şehri daha iyi anlamaları ve kavramaları amacıyla okullarımızda çeşitli etkinlikler yapmaktayız” dedi.
Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan etkinlikte okul öğrencilerinden Celal Baytok tarafından temsili olarak Nasreddin Hoca canlandırıldı. Okul bahçesinde eşeğe ters binerek dolaşan temsili Nasreddin Hoca’ya öğrenciler büyük ilgi gösterirken, önümüzdeki günlerde yapılacak TEOG sınavında öğrencilerin emeklerinin yağlı olması ve soruları tereyağından kıl çeker gibi cevaplamaları için Temsili Hoca tarafından şişme havuz içindeki suya tereyağ mayalandı. Etkinlik öğrenciler tarafından yapılan çeşitli skeç gösterileriyle sona erdi.