NYTʹnin yeni dünya haritasında Kürdistan da var

NYTʹnin yeni dünya haritasında Kürdistan da var
Dünyada kurulacak yeni devletler haritasında dikkat çekici detay..

 Amerikan gazetesi The New York Times, "yeni dünya haritası"nı çizdi. Haritada Kuzey Irakʹtaki Özerk Kürt Yönetimi bağımız devlet olarak gösteriliyor. Suriye ise Şam, Halep ve Lazkiye olarak şehir devletlerine bölünüyor.

Frank Jacobs ve Parag Khanna imzalı haberde, "Yeni Dünya" etkili bir haritayla da tanıtılıyor.

TÜRKİYE VE ABD İLE İMZALANAN ENERJİ ANLAŞMALARI

The New York Timesʹta yer alan analizde, Amerikaʹnın Irakʹtan çekilmesinden sonra bölgedeki Özerk Kürt Yönetimiʹnin devletleşebileceği iddia edildi. Suriyeʹde yaşananlar sonrası bölge haritalarının yeniden çizileceğinin kaydedildiği analizde 3 bin yıllık tarihi olan Kürtlerʹin bölgede bağımsız bir devlet kuracağı belirtildi.


Bölgesel yönetimin kendi bayrağı ve bölgedeki bağımsız enerji politikalarına işaret edilen makalede Türk ve Amerikan petrol şirketleriyle yapılan enerji anlaşmalarına işaret edildi.

BÜYÜK KÜRDİSTAN HAYALİ

Amerikan gazetesindeki haritada ise dikkat çekici bir ayrıntı var. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, bağımsız Kürdistan’a dönüyor ve bölge KURDISH REGION olarak adlandırılıyor. Gazete açık açık belirtmese de haritada, ilerideBüyük Kürdistanʹın kurulacağına yönelik işaretler var.

Kuzey Doğu Asyaʹda Rusya ve Çin sınırında yeni bir devlet kurulabilir. Nüfus olarak Çinlilerʹin yoğun olduğu bölgede Ruslarʹın silah ve asker gücü yüksek.

Afrikaʹda ise Mali, Kongo ve Somaliʹde yeni devletlerin kurulabileceğine işaret
ediliyor.