NUMAN KURTULMUŞTAN KARAMAN TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR

NUMAN KURTULMUŞTAN KARAMAN TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR
Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen İl Başkanları Toplantısına katılan Karaman teşkilatı Genel Başkan Numan Kurtulmuşa hediye takdim etti.
Saadet Partisi Genel Merkezinin Afitap Külliyesinde gerçekleştirdiği İl Başkanları Toplantısına Karaman ilinden de katılım gerçekleşti.
 
Saadet Partisi Karaman İl Sorumlusu Av. Abidin Çağlayan, İl Müfettişi Şaban Şahin, İl Başkanı Halit Özel, İl Tanıtma Başkanı Hüseyin Ölger, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Zeliha Karataş ve İl yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
İl Başkanlarına seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Hükümetin Ekonomiye bakış açısını değerlendirdi. Basına kapalı kısmında ise çalışmaları değerlendiren Kurtulmuş İl Başkanlarına seçim varmış gibi çalışma talimatı verdi.
 
Programın bitiminden sonra Karaman İl Başkanı Halit Özel, Üzerinde Numan Kurtulmuş’un resmi bulunan bir adet halı hediye etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Halit Özel’in verdiği hediyeden dolayı teşekkür ederek Karaman Teşkilatına çalışmalarında başarılar diledi.
 
NECMETTİN ERBAKAN’DAN TEŞKİLATLARA ÇALIŞIN TALİMATI
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan İl Başkanları toplantısına katılarak basına kapalı bir konuşma gerçekleştir. Necmettin Erbakan İl Başkanlarına Yarın seçim varmış gibi çalışın talimatı verdi.
 
EKONOMİYİ KİM YÖNLENDİRİYOR?
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Basına açık konuşmasında şunları söyledi.
 
Kurtulmuş, alacaklarını zamanında tahsil edemeyenlerinin oranının ise 80 civarında olduğunu belirterek, kriz dönemlerinde kepenk kapatma oldu diyenlerin yüzde 80,  ʹSorunlarınızı kimler dinliyorʹ?ʹ sorusuna ise ʹHiçbiriʹ diyenlerin oranının yüzde 88.5 olduğunu vurguladı. En önemli sorunun ise ʹSizce Türkiyeʹde ekonomiyi en çok kim yönlendiriyor?ʹ olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Beş tane seçenek var: Hükümet, ABD, IMF, AB ve millet. Hükümet ve millet diyenlerin toplamı yüzde 25ʹdir. Halkın yüzde 75ʹi Türkiye ekonomisini, başkalarının, dışarısının yönlendirdiğine inanıyor. İşte Saadet Partisiʹnin milli bir ekonomi stratejisinin ne kadar önemli olduğu burada ortaya çıkıyor" diye konuştu.
 
SOYKIRIM İDDİASI SİYASİ BASKI ARACI
Saadet Lideri Kurtulmuş, ABDʹde Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesiʹnde Ermeni soykırım iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesini de değerlendirerek, her yıl temcit pilavı gibi gündeme getirilen bu meselenin yıllardır Türkiye üzerinde siyasal baskı aracı olarak kullanıldığını söyledi. Bu sorunun bir asır önce dış güçler ve derin çetelerin yaptığı Müslümanlar ve Ermenilere ilişkin katliamların aydınlatılması için değil bölgenin önemli bir ülkesi olan Türkiyeʹnin üzerinde siyasi kontrol mekanizması kurmak için gündeme getirildiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Asırlardır, Milleti sadıka olarak isimlendirdiğimiz Ermenilerle, Osmanlı arasındaki problemi çözmek istemiyorlar. Herkes buradan Türkiye üzerine nasıl bir baskı kurarız telaşındadır. Ama bu anlamsız ve boş bir uğraştır. Asla hiçbir şekilde sonuç vermeyecektir" dedi. 
 
Tasarının kabul edilmesinde söylenin aksine Ermeni lobisinin değil bizzat ABD yönetiminin etkisi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Bazıları şöyle söylüyor. ABDʹde Ermeni lobisi çok kuvvetlidir. Ermeniler, Temsilciler Meclisini kullanıyor. Böylece ABDʹlileri yönlendiriyor. Ancak Ermeni lobisi mi ABDʹyi kullanıyor, yoksa ABD yönetimi mi el altından Ermeni diasporasını kullanıyor burası açık değildir. Görünen o ki ikincisi daha doğru. ABD yönetimi, Ermeni diasporasını kullanarak, bu süreçleri yönlendiriyor" dedi. ABDʹde evet oyu veren milletvekillerine de hatırlatmada bulunan Kurtulmuş, "İlla bir soykırım arayacaksınız, biraz geriye gidin. ABDʹde Federal hükümet kurulmadan önce Amerikalı Kızılderililere ne tür soykırımlar yapıldı bunu araştırın" diye konuştu. 
 
Bu süreçte izlediği politika nedeniyle Hükümeti de eleştiren Kurtulmuş, "Hükümet, bu süreç içinde eksik işler yapmıştır. Ermenistan açılımı konusunda, hazırlıksız ve iyi planlanmamış bir süreci başlatmışlardır. Komşularla sıfır problem iyi bir temennidir. Ama sadece sizin istemeniz yeterli değil. Komşularınız istemiyorsa, taviz vermekten başka şey değildir" dedi.