NEFES 16 EKİMDE KARAMANDA

NEFES 16 EKİMDE KARAMANDA
Çok konuşulan Asker filmi NEFES filmi 16 Ekimde Karamanda..
16 EKİM CUMA GÜNÜ MAKRO ve SİNE-NAS SİNEMA SALONLARINDA
 
Karaman’da 7 yıldır faaliyet gösteren Makro Sinema Salonu 16 Ekim Cuma günü Filmi Vizyon girerken, NAS Alışveriş Merkezinde yeni açılan SİNE-NAS Sinema salonu da aynı gün filmi vizyon girecek.
 
SEANSLARI
 
SİNE-NAS SİNEMA SALONU (Migros Üstü, NAS Alışveriş Merkezi)
11.00
14.00
17.00
20.00
 
MAKRO SİNEMA SALONU ( Makro Alışveriş Merkezi)
12.30
15.30
18.30
21.30
 
REZERVASYON TEL: 0338 2136131
 
12 Ekim 2009 Pazartesi 16:11 Irak sınırında 40 Türk askeri! O sahne şimdiden internette tık rekoru kırdı bile!... Bu cuma vizyona girecek filmin fragmanı;Bir yandan Kürt açılımı bir yandan da şehit haberleri.. İşte bu atsomferde 16 Ekimʹde yani bu cuma vizyona girecek "Nefes" filmi çok konuşulacak..
Irak sınırında görevli 40 askerin hikâyesinin anlatıldığı sinema filmi Mehmetçiğin destansı öyküsünü anlatıyor.
 
Filmin fragmanı şimdiden tıklanma rekorları kırıyor.
 
ÖLMENİZİ YASAKLIYORUM, ANLAŞILDI MI ASKER
 
Filmin başrol karakteri yüzbaşı, bir askerin nöbet sırasında öldürülmesi üzerine, geri kalan askerlerine, izleyiciyi ağlatan bir konuşma yapıyor. Sınır boylarında askeri operasyon görüntülerinin sıkça kullanıldığı film, belli ki bu monologla çok konuşulacak
 
SENARİST ASKERİ OKUL MEZUNU
 
Filmin senaryosu aynı zamanda filmin yönetmeni olan Levent Semerci ile Mehmet İlker Altınay ve Hakan Evrensele ait. Senaryo Hakan Evrenselʹin ʹGüneydoğudan Öykülerʹ adlı kitabından uyarlandı. Kitabında Güneydoğuʹda yaşanan terörü anlatan Hakan Evrensel, askeri okul mezunu. Uzun yıllar Güneydoğuʹda subay olarak görev alan Evrensel, kendi isteğiyle ordudan ayrıldıktan sonra tanıklıklarını kitaplaştırdı.
 
TAHTALI DAĞIʹNA KARAKOL KURULDU
 
Levent Semerciʹnin yönetmenliğini yaptığı film, Antalyaʹnın Kemer İlçesi yakınlarındaki Tahtalı Dağıʹnda çekildi. Film için dağda, 2365 metre yükseklikte, küçük bir karakol kuruldu. Tahtalı Dağıʹnı tercih etmesinin nedeni, Güneydoğu Anadolu Bölgesiʹne jeolojik olarak benzemesi. Filmde 40 askeri canlandıran oyuncular, Türkiyeʹnin farklı illerindeki konservatuarlarda okuyan, isimsiz öğrencilerinin arasından seçildi.
 
BİREBİR ASKERİ EĞİTİM ALDILAR
 
- Film, gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak yazılmadı. Bugüne kadar görülen, duyulan ve yaşanan olaylar birbirine eklenerek, tamamen kurmaca olaylar ve karakterler yaratıldı.
- 40 askeri canlandıracak yetenekli, zamanı bol ve ʹno nameʹ (Ünlü olmayan) isimler seçildi.
- Çekimler Tahtalı Dağıʹnın yanı sıra Gömbe, İstanbul ve İzmitʹte yapıldı.
- Hazırlık aşamasında bölgede görev yapmış emekli askerlerle ve askerliklerini orada yapmış gençlerle konuşuldu.
- Hazırlıklarına iki yıl önceden başlanan filmin çekimi 140 gün sürdü.
- Oyuncular bir ay, emekli bir eğitim subayı tarafından gerçeğe birebir uygun şartlarda eğitim aldı.