Mut’ta Kaval Çalma Yarışması Yapıldı

Mut’ta Kaval Çalma Yarışması Yapıldı
Mersin’in Mut ilçesinde, kaval çalma kültürünü anımsatmak, özendirmek ve yaşatmak için Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi ve Mut Belediyesi işbirliğiyle “Ödüllü Kaval Çalma Yarışması” düzenlendi.Mut’un kültür ve sanat yaşamında...

Mersin’in Mut ilçesinde, kaval çalma kültürünü anımsatmak, özendirmek ve yaşatmak için Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi ve Mut Belediyesi işbirliğiyle “Ödüllü Kaval Çalma Yarışması” düzenlendi.
Mut’un kültür ve sanat yaşamında çok önemli bir yer edinen, Mut kültürünün tanıtımında, korunmasında ve gelecek kuşaklara aktarılmasında görev üstlenen Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi, düzenlediği yarışmayla çoban geleneğini de yaşatmaya çalışıyor.
Belediye Konferans Salonu’nda yapılan yarışmaya, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Emniyet Müdürü Murat Güney, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Gürsel Aydın, Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Kasım Pınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yarışma öncesi konuşan Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi Sahibi Nihat Mustul, Mut kültürünün tanıtımında, korunmasında ve gelecek kuşaklara aktarılmasında ve kaval çalma kültürünü anımsatmak, özendirmek ve yaşatmak için böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise, “Biz öyle güzel bir aile olmalıyız ki kültürüyle, sanatıyla gelecek kuşaklara iyi bir Mut bırakmak için beraber mücadele etmeliyiz” diye konuştu.
Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise Çıtlık Dergisi ve Nihat Mustul’un Mut kültürü için yaptığı çalışmaların öneminden bahsetti. Çıtlık Dergisi’nin Mut kültürünün yaşatılmasında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Akyüz, her zaman derginin yanında olduklarını ve desteklerini sürdüreceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından, Yörük kültüründe çobanların otlattığı hayvanlara kaval çalması geleneğini yaşatmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, 17 kişi katıldı. Yanık türküleri kavallarıyla çalan yarışmacılar, geceye katılan konuklardan beğenisini topladı. Her yarışmacının iki parça çaldığı yarışmada, konuklar yarışmacıları ayakta alkışladı.
Yarışmacıların eserlerini sunmalarının ardından, sonuçlar açıklandı.
Kaval Çalma Yarışması’nda birinci Adem Uysal bin 500 TL, ikinci Musa Arı bin TL ve üçüncü Ali Ziftçi ise 750 TL’lik ödülün sahibi oldu.
Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ve Belediye Başkanı Nebi Yılmaz tarafından takdim edildi.