Mustafa Toktay'dan son toplantı

Mustafa Toktay'dan son toplantı
Karaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay bugün son toplantısını düzenledi.
15 Nisan'da seçimi yapılacak olan Karaman Ticaret Odası bugün son basın toplantısını gerçekelştirdi.
 
Karaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay ve Başkan Yardımcısı Rıza Duru basınla bir araya geldi. Başkanlığı süresince yaptığı çalışmaları Karaman basını ile paylaşan Mustafa Toktay, 15 Nisan'da yapılacak olan Seçimler için de adaylara tavsiyelerde bulundu. Önemli olan Karaman olduğunun altını çizen Mustafa Toktay; " Seçimin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Tabi hepimiz Karaman'da oturuyoruz bir birimizin yüzüne bakacağın onun için söylemlere dikkat etmek gerekir onun için adaylar birbirininin kalbini kırmamalı. Kim seçilirse seçilsin Önemli olan Karaman olmalıdır." dedi.
 
KTSO Hizmet binasında düzenlenen ve KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Yardımcısı Rıza Duru’nun da katıldığı basın toplantısında konuşan Mustafa Toktay, “Bu başkanlık olarak sizlerle son toplantım ama bir veda değil” şeklinde konuştu.
 
13 yıldır Karaman’a imkan, çaba ve özverili ile hizmet etmeye özen gösterdiklerini ifade eden Toktay, “Bu süreçte Karamanımızın çıkarlarını ve üyelerimizin menfaatlerini hep gözettik. Yönetim Kurulu ve personelimizle birlikte bütün iyi niyetimizle hizmet etmeye özen gösterdik. Önümüzde seçimler var. Ben bu süreçte aday olmayacağım. Aday arkadaşlarımıza şimdiden çalışmalarında ve seçim sürecinde de başarılar dilerim. ”dedi.
 
“DIŞA KARŞI İMAJIMIZI ZEDELETMEYELİM”
 
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, “Evet 13 yıllık hizmetin ardından artık ben aday olmayacağım. Bu sürçte Oda olarak bir ilke imza attık. Başkan adaylarını geçtiğimiz günlerde davet ederek seçim öncesi bir istişare yaptık. Temel konumuz ise Karamanımızı Ankara başta olmak üzere dışa karşı imajını zedeleyecek her hangi bir polemik ve konudan uzak tutmak oldu. Bunda hassasiyet gösteren aday arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu bir seçim kazanılır, kaybedilir. Hoşgörü kenti Karaman’da sevgimizi ve saygımızı bozmayalım dedik, bunları konuştuk. Çünkü birikimle kazanılan imaj ve saygınlığımızı yine sosyal ekonomik ve toplumsal olaylarla da hassasiyet gösterebilirsek yukarıdan bakıldığında bunun dönüşleri Karamanımız için olumlu oluyor. Bu konuda hassasiyet istedim. Ve bir şeyin altını çizeyim. Karamanımızda üyelerimizden bugüne kadar BİMER-CİMER gibi kurumlara hiçbir şikayet konusunda da muhatap alınmadık.”dedi.
 
FAALİYETLER VE HİZMETLER
 
Karaman Ticaret ve Sanayi Odasının öne çarpan hizmelerini de slayt sunumu ile paylaşan TSO Başkanı Mustafa Toktay, Karaman’da hizmet sürelerince hizmet binasından, TOBB Fen Lisesinin kazandırılmasına, Karaman Tanıtım çalışmalarından, Turizm Çalıştaylarına, K-Yetki Belgelerinden –A sınıfı akreditasyonuna, TOBB Konsey Üyeliğine, Sempozyum, Paneller ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine kadara Karaman KTSO’nun her zaman özveri ile hizmet verdiğini de ifade etti. Başkan Toktay; “Aslında her zaman Karamanımızı kendi geçmişi ve kişiliği ile tanıtıtarak dışa açılan pencerede de en büyüğü olmayı hep yeğledik.”dedi.
 
“GÜÇLÜ BİR ODA OLUŞTURDUK”
Karaman’a bakıldığında komşu illere kıyasla üye aidatlarının daha düşük olduğuna dikkat çeken ve bu konuda özellikle hizmet karşılığında da üyelerinden aidat dışında ücret alınmadığına vurgu yapan KTSO Başkanı Mustafa Toktay; “Çünkü biz güçlü bir oda oluşturduk. Bütçemizin yüzde 40’ını geçmeyecek şekilde personel giderlerini dengeledik. Diğer iller 500 TL ve üzeri aidat toplarken, biz kendi üyelerimizden bu rakamı 460 olarak belirledik. Üstelik diğer illerde yine hizmetlerde ücret alınırken, bizler üyelerimizden hizmet karşılığında ücret talep etmedik. Hep buna rağmen de gelirlerimizi artırmanın çabasına düştük. Yıllık bütçemiz 8 milyon TL’yi aşarken, kira gelirlerimizle de imkânımız ölçüsünde harcamalarda bulunarak Karaman Ticaret ve Sanayi Odamızı Ankara ve TOBB nezdinde saygın ve Oda haline getirdik.
 
KARAMAN TANITIMINA ALTERNATİF HİZMETLER SUNDUK
Karaman Gıda sektörü ile gelişen bir il olarak anılırken, bizler alternatif arayışına girdik. Ve Turizm başta olmak üzere yöresel ürünlerimiz ve coğrafi işaret konusunda kentimizin markalaşması adına hiçbir faaliyetten kaçınmadık. Bizler bütün iyi niyetimizle çalıştık. Dediğim gibi bu bir veda değil, her zaman çay içecek ve sohbet edeceğiz. Ve seçim sonrasında da KTSO tarihinde bir ilke imza atarak yeni başkan ve yönetimine görevi devir teslim yöntemi ile devredeceğiz. KTSO seçimlerimiz şimdiden Karamanımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni eder, göreve talip arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. Dedi.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Toktay açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.