Müsiad’dan Kombassan’a Ödül

Müsiad’dan Kombassan’a Ödül
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nin Gala Programında ilk bin başarılı şirket arasında yer alan Kombassan firmalarına ödülleri verildi.MÜSİAD Konya Şubesi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul Gala Programı’na,...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nin Gala Programında ilk bin başarılı şirket arasında yer alan Kombassan firmalarına ödülleri verildi.
MÜSİAD Konya Şubesi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul Gala Programı’na, Konya Valisi Muammer Erol, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, bürokratlar, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Gala Programında, İstanbul Sanayi Odasınca belirlenen ilk bin sanayi kuruluşu arasında yer alan şirketlere ödülleri verildi. Kombassan Grubundan; Kombassan Kağıt, Kompen, Komgıda ve Komyapı ödül alan şirketler arasında yer aldı.
Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Avro bölgesinde binde 2’lik bir büyümenin elde edilebildiği geçtiğimiz dönemde, her türlü siyasi çalkantılara rağmen, ülkemizdeki yüzde 2,8’lik büyümenin önemsenmesi gerektiğinin altını çizerek, bu büyümede katkısı olan başarılı şirketleri tebrik etti.
Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin’de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz, geçtiğimiz dönemde yaşanan sıkıntılara, her türlü iç ve dış yıpratma girişimlerine rağmen, sağlam irade, sağduyu ve güçlü ekonomisiyle zorlukları aşmasını bilmiştir. Ülkemizin geleceğe güvenle bakmasında önemli dinamikleri arasında yer alan, ekonominin gelişme göstergelerinden biri sayılan en büyük bin şirket sıralamasında, 5 şirketimizle yer almakla mutluluk duyuyoruz. Geçen yıla oranla şirketlerimiz cirolarını ortalama yüzde 10’a yakın artırarak önemli bir başarıya imza attılar. Ciromuzun önemli sayılabilecek yüzde 30’a yakın bir kısmını ihracattan elde etmekteyiz. Ticari faaliyetlerimizle cari açığın azaltılmasına da katkı sağlamaktayız. Ödülleri tüm Kombassan ailesi adına alırken, bu vesileyle başarıyı bizlere yaşatan yöneticilerimizi, çalışanlarımızı ve tüm MÜSİAD üyesi şirketlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Kombassan firmalarından Kombassan Kağıt’ın ödülünü Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, Komgıda’nın ödülünü Komgıda Genel Müdürü Fatih Doğan, Kompen’in ödülünü Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, Komyapı’nın ödülünü Komyapı Genel Müdürü Yüksel Şahin aldı.
Konuşmaların ardından, derneğin yeni üyelerine rozet takılması ile program sona erdi.