Murat Koca kızağa çekildi.

Murat Koca kızağa çekildi.
Adı hep skandal açıklamalarla duyulan Karaman Valisi Murat Koca merkeze alındı.
Murat Koca dün gece itibariyle Halk arasında kızağa çekmek ve başarısız olarak görüldüğü için görevden alınmak olarak bilinen Merkez Valiliğine alındı. 
Ağustos 2012 tarihinden bu yana Karaman Valisi olarak görev yapan Murat Koca yaklaşık 4 yıldır Karamanda hep skandallarla gündeme geldi. Bununla beraber yüzlerce memura soruşturma açarak hep tepkileri üzerine topladı. 
 
İlk olarak Karamaninsesi.com’un yaptığı haberlerle tepkileri toplayan Vali Murat Koca, “Hukuki haklarımı arayacağım” diyerek gazetemize dava açmıştı.  Vali’nin gazetemize açtığı dava Karaman sulh ceza mahkemesinde görülmüş ve Karamaninsesi.com haberlerinin hepsinde haklı görülerek tek tek beraat etmişti. 
 
Peki, O Haberler nelerdi? “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” diyerek unutanlar için tekrar hatırlatalım;
 
1.Vali Murat Koca’nın oğlu Cihangir Sinan Koca’nın Gezi Parkı eylemine katılması.
2. Vali Murat Koca’nın kardeşi Ali Koca’ya 3 Müdürlük birden verilmesi. 
3. Dönemin Plan Bütçe Başkanı, Başbakan yardımcısı Lütfi Elvan’ın girişimleriyle Karaman’a spor kompleksi yapılması için para ayrılmış ve Vali Murat Koca’nın Belediyenin verdiği iki araziyi de beğenmemesi yüzünden ayrılan para geri gitmiş ve Karaman bu hizmetten mahrum kalmıştı. 
 
Bu haberleri gündeme getirmemizden sonra “Gazetecileri umursamam” diyen Vali Murat Koca 2 yıldan sonra ilk defa gazetecilerle Polis evinde kahvaltıda buluşmuş ve karamaninsesi.com’dan şikayetçi olacağını ve sanki haklıymış gibi hukuki haklarını arayacağını söylemişti. 
 
Olaydan yaklaşık 6-7 ay sonra mahkemeye çıkan Karamaninsesi.com haberlerinin tüm belgelerini mahkemeye sunmuş ve hâkim tarafından tüm iddialardan tek tek beraatine karşı tarafı (Vali’yi) dinlemeye gerek bile görülmediğine karar vermişti. 
 
Yerel Medyaya açtığı davayı kaybeden ve mahkeme tarafından dinlenmeye gerek bile görülmeyen Vali Murat Koca’nın skandalları bununla da bitmedi.
 
Herkes tarafından iddia edilen diğer bir olayda Karaman’da yaklaşık 100’ü aşkın memura soruşturma açmış ve bu soruşturmalarında %90 ında Memurlar haklı bulunduğu iddiasıydı.
 
Vali Murat Koca’nın kaybettiği davalar bununla da kalmadı. Dönemin Karaman Vali yardımcısı Rıza Gençoğlu’na değerlendirme raporunda 100 üzerinden 16 vermişti.  Vali yardımcısı Rıza Gençoğlu buna itiraz ederek Erzurum 1. İdare mahkemesine dava açmış ve davayı kazanmıştı. Bu olayda da kaybeden taraf yine Vali Murat Koca olmuştu. Oysaki Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Şuan ki İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından 2006 yılında Değerlendirme raporunda 100 üzerinden 100 almış ve genel değerlendirmede 100 üzerinden 90 almış başarılı biri. Rıza Gençoğlu Vali Murat Koca’ya tazminat davası açtığını da eklemiş olalım. 
 
Vali’nin bu skandallarla dolu yaşantısı buz dağının görülen kısmıydı. Esas büyük olaylar ve Türkiye gündemine oturan olaylarda peş peşe gelerek Tarih ve Kültür şehri Karaman’ın imajı resmen sarsıldı. 
Ermenek’te ki maden faciasında Recep amcaya lastik ayakkabı göndererek yine tepkileri üzerine çekmiş ve Karaman Türkiye’nin gündemine oturmuştu. O dönem ATV’de görev yapan Sevilay Yükselir Vali Murat Koca için “ Vali olmuş adam olamamış” şeklinde tepki göstermişti. 
 
Esas Skandal olay ise bugün Sözcü gazetesi ile gündeme geldi. Sözcü gazetesi ne kadar iktidara muhalif olsa da Vali Murat Koca’nın tezatlarla dolu açıklaması Karaman’ın yine imajını sarstı. 
Sözcü manşetten verdiği haberinde; Vali Murat Koca’nın Tecavüzcü öğretmeni tanımadığını söylemişti. Oysaki, 3 Ocak 2013 yılından beri tanıdığını resimlerle ortaya çıkardı. Devleti temsil eden halkın güven kapısı olan Valilik makamında ki kişi olan Murat Koca’ya gösterilen tepki Ensar vakfını koruması değil, Kamuoyunu yanıltan açıklama yapması olarak görülüyor. Tecavüzcü Öğretmen hakkında “ Evet Tanıyordum ama böyle biri olduğunu nerden bilebilirdim.” Diyebilir ve halkın güvenini kazanır böylelikle Sözcü gibi Muhalif bir gazetede Karaman’ı bir daha malzeme etmemiş olurdu.
 
Tecavüz tartışmalarının bitmesini isterken birde Vali yüzünden tekrar gündeme gelmek Karaman’a yapılan bir haksızlıktır. 
 
Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Karaman'a yapılan bu haksızlıklara dün gece itibariyle noktayı koyarak Murat Koca'yı görevden aldı. Karamaninsesi.com olarak Karaman adına sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz.