Mümine Hatun Kültür Merkezi El Sanatları Sergisi Açıldı

Mümine Hatun Kültür Merkezi El Sanatları Sergisi Açıldı
BAŞKAN UĞURLU: “İmkân Verilirse Türk Kadını Her Şeyi Yapar

 Karaman’da hanımların buluşma adresi Mümine Hatun Kültür Merkezi, el sanatları kurslarında üretilen eserleri Karamanlıların beğenisine sundu.

Karaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mümine Hatun Kültür Merkezi’nin el sanatları kurslarında yapılan el emekleri sergisi; bugün (6 Haziran Çarşamba) saat 14.00’de Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa, Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu’nun yanı sıra; Vali Yardımcısı Erkan İsa Erat, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri ve Karamanlı hanımlar katıldı.

Açılış öncesi konuşan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Türk kadınının dünyanın en yetenekli kadınlarından olduğunu ve imkân verildiğinde her şeyi yapabileceklerini söyledi.
Bugünkü sergiyi gördükten sonra, bu lokali açmakla doğru bir iş yaptıklarını bir kez daha gördüğünü ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Belediye olarak hanımlarımız için çalışmalarımız devam ediyor. Bu merkezde birçok kurs açıldı. Kursiyerler bir şeyler öğrenmenin, üretmenin tadına vardılar. Ortaya çıkan el emeği göz nuru eserlere paha biçilemez. Amatör ruhla yapılan profesyonel işler. Evlerde kullanılmayan atıl malzemeler burada bir sanat eseri olarak karşımıza çıkıyor. Türk kadınının hepsi birer sanatçıdır. Türk kadını dünyanın en yetenekli kadınlarındandır ve imkân verildiğinde her şeyi yapabilirler. Bu uğraşın ekonomik olarak değerlenebilmesi için de çalışmalarımız olacak”

Vali Yardımcısı Erkan İsa Erat da; Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde yürütülen faaliyetlere hayran kaldığını belirterek, hem sergide emeği geçen hanımlara hem de bu merkezin Karaman’a kazandırılmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’ya teşekkür etti.

Serginin gezilmesinin ardından Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde müzik dalında eğitim gören bayanlar mini bir konser sunarken; 40 yama, dikiş, nakış, iğne oyası, takı tasarım, kitre bebek kurslarında yıl boyunca öğrencilerin el emeği göz nuru ile yaptıkları eserlerin bulunduğu sergi 3 gün boyunca açık kalacak.