Müftülük Kitabı incelemeden Protokol imzalamış!

Müftülük Kitabı incelemeden Protokol imzalamış!
Herkes onu okuyor projesi kapsamında dağıtılan kitabın 252. sayfasına tepkiler artıyor.

 Karaman’da “Herkes O nu okuyor” Projesi kapsamında 50 bin kişiye dağıtılan Yazar Reşit Haylamaz’ın “ Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz” adlı kitabın 252. sayfasında ki ifade ortalığı karıştırdı.

Kitabın 252. sayfasında yer alan "Çünkü O, "Kim, Lâ ilâhe illallah derse, cennete girer." buyuracaktı." İfadesi birçok kesimin tepki göstermesine neden oldu. İslam Âlimlerinin hemen hemen hepsi sadece “Lâ ilâhe illallah” demekle cennete girilemeyeceğini mutlaka “Muhammed’ün Rasûlullah” denilmesi gerektiğini söylerken kitap ta böyle bir ifadenin konulması Dinlerarası Diyalog çalışmasını akıllara getirdi. 

MÜFTÜLÜK KİTABI İNCELEMEMİŞ

Herkes O nu okuyor projesine destek veren Karaman İl Müftülüğünün Reşit Haylamaz’ın kitabını incelemeden destek verdiği ortaya çıktı. 

Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci ile görüşen Karamaninsesi.com, böyle bir ifadenin geçtiğini biliyor muydunuz? Sorusuna cevap veren il müftüsü Nuri Değirmenci şunları söyledi; “ Doğrusunu söylemek gerekirse kitap ta böyle bir ifadenin geçtiğini bilmiyorduk, çünkü biz kitabı incelemedik. Protokolü imzaladıktan 2 ay sonra haberimiz oldu. Eğer böyle bir ifadenin geçtiğini bilseydim kesinlikle kabul etmezdim destek vermezdim. 2 ay sonra öğrendik geri adımda atamadık. Araştırmalarımızda Diyanet İşleri Başkanlığı da kitabın 252. sayfasında ki bu ifadeye tepki göstermiş. Biz sonradan öğrendik. Şunu da belirtmek isterim bundan sonra ki çalışmalar da böyle bir kitap karşımıza getirilirse bunu kesinlikle kabul etmeyiz.” Dedi. 

Hafta sonu bu kitaba çalışanların sınava gireceğini belirten İl müftüsü Nuri Değirmenci, “ Biz bu çalışmayı yapan hocalara talimat verdik, kesinlikle 252. sayfada ki o konu hakkında soru sormayacaksınız dedik. Sadece Lâ ilâhe illallah diyen cennete girer mi gibi herhangi bir soru sorulmayacak ” diyen İl Müftüsü sınavdan önce soruların inceleneceğinin de altını çizdi. 

HZ. MUHAMMED’E İMAN ETMEYEN CENNETE GİREMEZ!

Kitap ta yer alan “Kim, Lâ ilâhe illallah derse, cennete girer.” İfadesi yeterli mi “Muhammed’ün Rasûlullah” deme ye gerek yok mu? Sorusuna cevap veren İl Müftüsü Nuri Değirmenci, “Peygamber Efendimize iman etmeyen Muhammed’ün Rasûlullah demeyen kişi kesinlikle cennete giremez. Sadece Lâ ilâhe illallah demek yetmez Peygamber efendimizin Hak din peygamberi olduğuna iman edecek, yani “Lâ ilâhe illallah Muhammed’ün Rasûlullah" ı tam olarak söylemesi ve iman etmesi gerekir. ” Dedi.