Mısırʹda Ölü Sayısı Artıyor: 500 Şehit Var

Mısırʹda Ölü Sayısı Artıyor: 500 Şehit Var
Mısır polisinin göstericileri dağıtmak için bu sabah giriştiği müdahalede Rabia ve Nahda meydanlarına yönelik sert saldırılar gerçekleşti

 İlk belirlemere göre 17 kişinin hayatını kaybettiği aktarılırken, morglarda bekletilen cenazelerin gerçek mermilere hedef olduğu belirtildi.

Meydanlardaki sağlık ekipleri tarafından yapılan son dakika bilgilendirmelerinde ise ölü sayısının 120ʹyi aştığı ve binlerce yaralının bulunduğu belirtildi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada müdahale sırasında iki polisin de hayatını kaybettiği belirtilirken, Nahda meydanının kontrolünün tamamen güvenlik güçlerinin eline geçtiği aktarıldı.

Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Baltacı, yapılan bu saldırılar karşısında söz konusu katliamı protesto etmek için Mısır halkını meydanlara çağrırıken, meşruiyete sahip çıkıp baskılarara boyun eğilmemesi gerektiğini söyledi.

Bu arada ölü sayısının her geçen dakika daha da arttığı belirtiliyor. Sahra hastanesinden yapılan en son açıklamada 500ʹü aşkın şehit bulunduğu ifade edildi.