Miniklerden Sevgini Ver, Emeğini Ver Projesi

Miniklerden Sevgini Ver, Emeğini Ver Projesi
Minik Öğrenciler Kendi Yapmış Oldukları Oyuncakları Kardeşlerine Hediye Edecek

Medine ve Yaşar Evcen Anaokulunun minik öğrencileri Okul Müdürü Nurcan Özçelik ve okul öncesi öğretmenleri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek Sevgini Ver, Emeğini Ver Projesini anlattılar. 
Minik yüreklerde emeği paylaşmayı,  sevgi, şefkat ve özveri değerlerinin tohumlarını atmayı amaçladık
Medine ve Yaşar Evcen Anaokulu Okul Müdürü Nurcan Özçelik proje hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler verdi. Nurcan Özçelik, “Proje kapsamında okulumuzdaki öğrencilerimiz,Karaman Çocuk Evlerindeki kardeşleriyle 13 Mart Salı günü  bir araya gelecek. Okulumuz veli ve öğrencilerinin kendi imkân ve yetenekleriyle yaptıkları oyuncaklar öğrencilerimiz tarafından çocuk evlerindeki öğrencilere hediye edilecek. Bir çocuk için oyuncağını paylaşmak ve başka bir çocuğa hediye etmek o yaşlarda çok zordur. Bu projeyle minik yüreklerde emeği paylaşmayı,  sevgi, şefkat ve özveri değerlerinin tohumlarını atmayı amaçladık” diye konuştu.
Çocuklarımız; empati, paylaşma ve yardımlaşma davranışlarıyla büyüyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu küçüklükten itibaren doğru, faydalı ve örnek davranışlarla büyümenin önemini vurgulayarak “Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken onlara sunacağımız imkânlar sadece fiziksel olanaklar değil insani ve manevi değerleri de kazandıracak davranışlarda da bulunmayı amaçlıyoruz. Bu proje de bunlara örnek gösterilebilecek bir çalışma. Bencilleşmiş, yalnız kendine dönük bir hayat kurgulayan modern çağın dünya insanlarına, milletimizin geçmişten gelen elindekini ve gönlündekini paylaşma erdemini kazandırmak için çocuklarımızı küçük yaştan itibaren bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Çocuklarımız; kendisi için değerli olanın başkası için de kıymetli olduğunu bilerek empati, paylaşma ve yardımlaşma davranışlarıyla büyüyor. Kadim değerlerimizi çocuklarımıza aktarırken bu örnek davranışları dünyaya da yaymanın hazzını yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
İyiliklerin kelebek etkisi gücüyle daha büyük kitlelere ulaşacağının altını çizen İl Müdürü Kuntoğlu, örnek çalışmaları sebebiyle projeyi hayata geçiren Medine ve Yaşar Evcen Anaokulu yöneticilerine, öğretmenlerine, velilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.