Minik Öğrenciler Değerler Eğitimi İle Büyüyecekler

Minik Öğrenciler Değerler Eğitimi İle Büyüyecekler
İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu Değerler Eğitim veren pilot okullu ziyaret etti

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci ile birlikte Okul Öncesinde Değerler Eğitimi uygulaması kapsamında pilot okul seçilen Gevher Hatun Anaokulunu ziyaret ederek uygulamaya ilişkin yapılan çalışmaları yerinde incelediler.
İl Milli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Müftülüğü ile işbirliği protokolü imzalanarak Okul öncesinde eğitim gören öğrencilere dini, ahlaki ve milli değerleri kazandırmak amacıyla bu yıl uygulanmaya konulan Okul öncesinde Değerler Eğitimi uygulamasında pilot okul olan Gevher Hatun Anaokulunda yapılan çalışmalarla ilgili Okul Müdürü Merve Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci’ye bilgi verdi.
Okul Müdürü Merve Uzun, “Gevher Hatun Anaokulu olarak değerler eğitimi kapsamında Müftülükten uzman öğreticilerle ile birlikte oyunlarla sevgi, saygı, merhamet, Allah’ın varlığı ve birliği, Peygamber Efendimizi tanıyalım, Ramazan Ayı nedir, cami ziyaretleri ve bölümlerini tanımak, görev ve sorumluluklarımı, israf konularını işledik” dedi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Okul Öncesinde Değerler Eğitiminde bu yıl pilot okul olarak Gevher Hatun Anaokulunun seçildiğini ifade etti. İl Müdürü Kuntoğlu, “Uygulama kapsamında İl Müftülüğümüz ile işbirliği protokolü imzaladık. Bugün de İl Müftümüz Muhammet Lutfi Ketenci ile birlikte konuyla ilgili yapılan çalışmaları yerinde incelemek için okulumuzu ziyaret ettik. Bu yıl ilk kez başlatmış olduğumuz bu uygulamayı önümüzdeki yıl bütün anaokullarımızda velilerimizin de talebini alarak gönüllülük esasına göre başlatacağız” diye konuştu.