Mgc Başkanlığına Kadın Aday

Mgc Başkanlığına Kadın Aday
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na (MGC) aday olduğunu açıklayan Zeliha Akkuş, gazetecileri, MGC’yi birlikte yönetmeye davet etti.

Kentte günlük yayın yapan Mersin Kadın Gazetesi’nin imtiyaz sahibi ve başyazarı Zeliha Akkuş, önümüzdeki günlerde yapılacak olan MGC kongresinde başkanlığına adaylığını açıkladı. “Örgütlenmenin, birlikte hareket etmenin gücüne inanan emekçi gazetecileri MGC’yi birlikte yönetmeye davet ediyorum" diyen Akkuş, Mersin’de on yıllardır yayın yapan medya organları ve çalışanlarına vaatlerde bulunulduğunu, ancak vaatlerin önemli bir bölümünün yerine getirilmediğini söyledi.

Genç gazetecileri, kadın gazetecileri, deneyimli gazetecilerle birlikte cemiyet yönetimini paylaşmaya çağıran Akkuş, ilk kadın aday olduğunu da belirtti.

Gazetecilerin önemli bir sorununun da ekonomik olduğunu ifade eden Akkuş, "Başta Avrupa Birliği fonları, ayrıca birçok kurum ve kuruluş medya içerikli çalışma ve projelere destek vermektedir. Mersin Gazeteciler Cemiyeti gibi köklü bir kuruluşun bu projelerde yer alması ve buradan ciddi oranda bir gelir elde etmesi mümkündür. Projeler üreterek cemiyetin ekonomik sorunlarını birlikte çözeceğiz" dedi.

Yıllardır basın mensuplarının sorunlarının konuşulduğunu, ancak çözümü noktasında ilerleme kaydedilmediğinin altını çizen ve bu sorunları gündemde tutmakla yetinmemek gerektiğini, çözüm odaklı çalışmalara girişilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Akkuş, "Çevre illerdeki cemiyetler, üyelerinin yanında yer almaktadır. Gazetecilerin iyi ve kötü günlerinde gerek maddi gerekse manevi olarak destek olmaktadır. Cemiyetimiz fonlar oluşturarak gazetecilerin yanında yer alacaktır. Gazetecilerin sorunları da çığ gibi büyümektedir. Gazetecilik mesleğinin her alanda olduğu gibi değişim ve dönüşüm geçirdiğini biliyoruz. Bizler Mersinli gazetecilerin bilgilerinin güncellenmesi adına, gelişimimize destek için çalıştay, sempozyum, eğitim seminerlerinin yapılması gerektiğinin altını önemle çiziyoruz" diye konuştu.

“Fikirlerimize önem verilecek"

Mersin’in çevre, istihdam, yapılaşma, dönüşüm gibi onlarca sorunu olduğunu, çözüm noktasında geçmiş yıllarda eleştirileri dikkate alınan MGC’nin, kent dinamikleri tarafından fikirlerine önem verilen kurum olmaktan çıktığını, bu bağlamda özellikle genç ve kadın gazetecilerin de yönetimde etkin rol alması gerektiğine dikkat çeken Akkuş, "Mesleğimizin bu pasif konumdan çıkarılıp yine hak ettiği yere getirilmesi gerekiyor. Gazetecilerin bir araya gelip kaynaşacağı, sorunlarını ileteceği bir platform oluşturmanın yanında, bu camiada tek çatı altında dayanışma ruhuyla yaşamamız için gerekli alt yapıyı da gerçekleştireceğiz. Sorunlarımızı paylaşabileceğimiz, proje üreterek geliştirebileceğimiz bir ortak payda oluşturmanın, sağlıklı iletişim ortamı içerisinde, çözüme giden işler yapabilmemiz anlamında çok önemlidir" ifadelerini kullandı.