Mezitlide En Çok Ambalaj Atığı Toplama Yarışması

Mezitlide En Çok Ambalaj Atığı Toplama Yarışması
Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından başlatılan ve Mayıs ayına kadar sürecek olan “Topla Yuva Olsun” temalı yarışmada en çok ambalaj atığı toplayan okullar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Mezitli Belediyesi ve özel bir geri dönüşüm firması işbirliği ile gerçekleşecek yarışma kapsamında öğrenciler, 5 ay boyunca ambalaj, pet şişe gibi atıklarını toplayacaklar. 1 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek yarışmada toplanan atıklar dönüştürülerek, sokakta yaşayan hayvanlara yuva yapılacak. En çok atığı toplayan okul Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek Çevre Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikle ödülünü alacak. Yarışmada birinci olan okula projeksiyon cihazı, ikinci olan okula renkli yazıcı, üçüncü olan okula ise fotoğraf makinesi armağan edilecek.

Geçtiğimiz yıl ilkini yaptıkları yarışmanın bu yıl genişlettiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz ve büyük ilgi gören yarışmamızı, bu yıl daha anlamlı bir hale getirdik. Topladığımız ambalaj atıklarını dönüştürerek sokakta yaşayan hayvanlarımıza yuva yapmak için kullanacağız. En çok ambalaj atığı toplayan 3 okulumuza da Çevre Haftası kapsamında düzenleyeceğimiz etkinlikte ödüllerini vereceğiz" dedi.

Gelecek nesillere temiz bir çevre ve doğa bırakmak için çalıştıklarını kaydeden Tarhan, “Çevreci nesiller yetiştirmek istiyoruz. Yaptığımız çalışmaların doğa dostu ve çevreci olmasına özen gösteriyoruz. Bunun yanında çevre konusunda öğrencilerimizi eğitmenin daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Çocuklar çevreci olmayı öğrensinler ve ailelerine bu konuda zorlayıcı olsunlar. Ne yazık ki, Türkiye’de hala çöpleri bile ayrıştıramıyoruz" diye konuştu.