Mezitli Meslek Lisesi Öğrencileri Portekiz’e Gidiyor

Mezitli Meslek Lisesi Öğrencileri Portekiz’e Gidiyor
Mezitli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Ve Teknolojileri Projesi Kapsamında Portekiz’in Braga Şehrine Gitmeden Önce Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’ı Ziyaret Etti.

Mersin Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Teknolojileri Projesi kapsamında Portekiz’in Braga şehrine gidecek. Öğrenciler, Portekiz gezisi öncesinde Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdiler.
Mersin’in merkez Mezitli ilçesindeki Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Başkan Tarhan ile sohbet ettiler. Ziyarette, Başkan Tarhan’ın istemiyle Mezitli Muhittin Develi İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Başak ve 3. sınıf öğrencisi Arda başkanlık koltuğuna oturdu. Başkanlık koltuğunda uzun süre oturan miniklerin, Tarhan’a karnelerindeki başarıları aktarmaları üzerine, Tarhan da öğrencilere yarıyıl tatili ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Eğitim alanında öğrenciler ve öğretmenler üzerindeki hassasiyetini dile getiren Tarhan, “Tatil süresince çocukları belediyemize ait kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirerek hem boş zamanlarını değerlendirmiş hem de dinlendirmiş ve eğlendirmiş oluruz. Belediyemiz tarafından yaptığımız tüm çalışmalar gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak adınadır. Gençlerin her zaman yanında olacağız. Bu vesileyle veliler, öğrenciler ve saygıdeğer öğretmenlerin yarıyıl tatilini huzurlu, mutlu ve esenlik içerisinde geçirmesini temenni ediyor, hepinize mutlu tatiller diliyorum” dedi.
Öğrencilerin Portekiz gezisinin birinci hareketinin, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı’nda öğrenim gören 11. ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşacağı bilgisini veren öğretmenler de gezide 20 kişilik katılımcı öğrenci grubunun yer alacağını belirttiler. Öğretmenler, öğrencilerin Fotovoltaik Güç Sistemleri alanında staj çalışması yapacaklarını ifade ettiler.
Gezinin ikinci hareketlilik sürecinde ise okulun Elektrik Elektronik Alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanı’nda çalışan eğitimcilerden oluşan 10 kişilik katılımcı grubun yer alacağı vurgulandı. Öğrenciler bu sürede, yenilenebilir enerji teknolojileri ve güneş enerji sistemleri alanında izleme ve gözlem faaliyeti uygulaması yapacaklar. Katılımcılara, Portekiz ile ilgili sosyal, kültürel, coğrafi, yönetim ve güvenlik konuları hakkında brifing verilecek. Kültürel bilgi, doküman, afiş ve benzeri tanıtım araçları sayesinde Mersin ve Mezitli ilçesi tanıtılacak. Öğretmen ve gençlere Portekiz gezisi öncesi Mezitli’yi simgeleyen çeşitli hediyeler veren Başkan Tarhan, geziye katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.