Mezitli Belediyesi, Vatandaşları Anıtkabire Götürdü

Mezitli Belediyesi, Vatandaşları Anıtkabire Götürdü
Mezitli Belediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yılı kapsamında Mezitlilileri Anıtkabir’e götürdü.

Kadın Üretici Pazarı’ndaki kadınlar, Down Kafe’den çocuklar, Kuyuluk Mahallesi gençleri, Gönüllü Evleri gönüllüleri ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlardan oluşan 50 kişilik grup, Mezitli Belediyesi’nin organizasyonu ile Anıtkabir’de Atatürk’e sevgilerini sunarken, cumhuriyetin temellerinin atıldığı ilk meclis binasını ve bazı tarihi yerleri görme şansı da yakaladı.

Hafta sonunu Ankara’da geçiren Mezitlililer, Atatürk’ün yattığı yeri görmenin ve Kurtuluşu Savaşı’nın hangi şartlarda yaşandığına tanık olmanın kendilerini derinden etkilediğini ifade ettiler. Ziyaretçiler, “Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’e sevgilerimizi sunduk. Atamıza saygımızı göstermenin yanında tarihin yazıldığı şartları yerinde görmek bizi çok etkiledi. Her Türk vatandaşı mutlaka burayı gezmeli ve tarihte yaşananları daha iyi anlamalı, ders almalıdır. Atatürk’ün yaşamı, yaptıkları, hepimizin geçmişini daha iyi anlaması ve geleceğimize ışık olması açısından çok önemli. Başkanımız Neşet Tarhan’a bize bu imkanı verdiği için sonsuz teşekkür ederiz” dediler.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise Anıtkabir ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine çok sayıda insanımızı Anıtkabir’e götürmüştük. Yine çeşitli çevrelerden gelen yoğun talepler üzerine böyle bir olaya imza attık. 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında olduğu gibi diğer özel günlerde de imkanlarımız el verdiğince vatandaşlarımıza gezi düzenleyeceğiz. Mezitli halkımız daha iyilerini hak ediyor. Anıtkabir’i ziyaret edenler arasında ilk kez bu heyecanı yaşayanlar olmuş. Bunları duymak bizleri memnun etti” dedi.

Talepler doğrultusunda çeşitli geziler düzenlediklerini ifade eden belirten Başkan Tarhan, “Tarihi değerlerimizin ve ülkemizin güzelliklerinin Mezitli’de yaşayan halkımız tarafından görülmesi, farklı kültürlerin gözlemlenmesi açısından bu gezilere çok önem veriyoruz. Halkımız nereyi talep ederse oraya göndermeye çalışıyoruz. Çanakkale, Kapadokya, Gaziantep, Hatay gibi farklı yerlere gezilerimiz oldu. Mezitli ile o kentler arasında bir kültür köprüsü kurmak en büyük hedefimiz” ifadelerini kullandı.