Mezarlık Bat-Çık Projesinde İlk Adım Atıldı

Mezarlık Bat-Çık Projesinde İlk Adım Atıldı
Mersin’in trafik sorununa çözüm getirmek amacıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak Mezarlık 1 ve Mezarlık 2 Kavşağı Bat-Çık Projesi çerçevesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak deplase çalışmaları, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kürekle ilk kumu atmasıyla başlatıldı.

30 Ağustos Zafer Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın bir hafta önce başlattığı açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusu merkez Toroslar ilçesinde yapıldı. Başkan Kocamaz, düzenlenen törenle kürekle ilk kumu atarak bat-çık projesinin ilk adımı olan içme suyu hatları deplase çalışmalarını başlattı. Törende aynı zamanda Zeki Ayan, Portakal ve Osmaniye Mahalleleri rehabilitasyon yapım işinin de temeli atıldı. Projeyle Zeki Ayan, Portakal ve Osmaniye Mahallelerindeki 1970’li yıllardan kalan asbest, pik ve PVC borular, yüksek yoğunluklu polietilen borular ile yenilenerek vatandaşların saha sağlıklı ve temiz su içmelerinin yanı sıra eski borulardan kaynaklanan fiziki kayıpların da en aza indirilmesi sağlanacak.

“Onlar kapıyı kapatsa biz bacadan girer yine hizmet götürürüz”

Törene, Başkan Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, kırsaldaki vatandaşların artık bazı durumların farkına vardığını belirterek, “Kırsaldaki vatansever insanlar, devletin sigortası olan insanlar artık gözlerini açtı. Bazı şeylerin farkına vardılar. Kenti hep birlikte yönetelim anlayışıyla ayağa kalktı ve kararını verdi, bugüne kadar bu vatan için çırpınan vatandaşlar artık kenti yönetmeye başladı” dedi.

Mersin’e hizmet etmekten gurur duyduğunu vurgulayan Kocamaz, vatandaşların sıkıntısını gidermek amacıyla durmadan çalışacaklarını, hizmetlerine engel olmak isteyenlere boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Kocamaz, “Bazıları bizim hizmet yapmamızdan şikayetçi ve rahatsız. Ama onlar kapıyı kapatsa biz bacadan girer vatandaşlarımıza yine hizmet götürürüz. Biz göreve geldiğimizde imar planı yoktu. Bir taraftan imar planını, bir taraftan Ulaşım Master Planını başlattık. Şu anda özellikle raylı sistemle ilgili bakanlıkta çok büyük mücadeleler vermemize rağmen istediğimiz projeyi yani monorayı onaylatamadık. Israrla ‘ya yüzeyden ya yerin altından gidin’ diye bakanlık bizi zorladı. Şimdi onun proje ihalesine çıkıyoruz. Proje tamamlandıktan sonra inşallah proje başlarsa 2019 başına kalmadan temel atmayı planlıyoruz. Verdiğimiz sözün başladığını vatandaşımız görsün istiyoruz. Şu anda üniversite kavşağında çalışmalarımıza başladık, Toroslar’daki Anıt Kavşağı’na da başlayarak seçimlerden önce vatandaşımızın kullanımına açacağız” diye konuştu.

“Bu proje Toroslar için çok önemli”

Milletvekili Şimşek’in ardından konuşan Toroslar Belediye Başkanı Tuna ise Mersin’de işsizlikten sonra en büyük sıkıntının trafik olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin trafik alanında yaptığı hizmetlerle Mersin’i rahatlatmaya başladığını dile getiren Tuna, “Bu hizmetin sonu güzel olacak. Mersin’de trafiğin daha seri olabilmesi için battı-çıktı projelerinin yapılması çok önemli. İnşallah sadece bu kavşağı yapmak değil, altındaki kavşak ve bunun devamında doğuya giden Rıfat Uslu Caddesini Gazi Osman Paşa’ya bağlayan 865 metrelik yerin de yapılmasıyla birlikte bu yol kentin trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak. Bunun için bu proje Toroslarımız için, bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Bat- çık projesi tamamlandıktan sonra Toroslar ilçesinin daha çok cazibe merkezi haline geleceğini belirten Tuna, “Zeki Ayan, Portakal ve Osmaniye Mahallelerimizin şebeke suyunda çok ciddi anlamda sıkıntılar vardı. O kısımlarda yapılacak çalışmalar ile sıkıntılar giderilmiş olacak. Kaliteli hizmet demek şehri çekim merkezi yapmak demek. Büyükşehir Belediyemize hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve törene katılan protokol üyeleri birlikte çalışmaları başlattı.