Mevlüt Akgün’den Binali Yıldırım yorumu

Mevlüt Akgün’den Binali Yıldırım yorumu
Karaman eski Milletvekili Mevlüt Akgün, karamaninsesi.com’a yeni genel Başkan adayı Binali Yıldırım hakkında ki görüşlerini paylaştı.
Karaman’ın başarılı ve duayen siyasetçilerinden eski Milletvekili Mevlüt Akgün, Karamaninsesi.com haber sitesine Ak Parti’nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım’ın gösterilmesi hakkında görüşlerini paylaştı.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bayrak yarışı içerisinde görevini en iyi bir şekilde yaptığının altını çizen Mevlüt Akgün, ismi geçen adaylarının içerisnden Binali Yıldırım’ın isabetli olduğuna vurgu yaptı. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti’nin gerçek lideri olduğunu sözlerine ekleyen Mevlüt Akgün şunları söyledi; “ AK Parti’nin kurulduğu ilk günden bu güne kadar bu davanın doğal lideri sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu herkes böyle bilmeli. Şunu da belirtmek isterim ki bizim partimizin genel başkanlığı bir liderlik arayışı değil bir bayrak yarışıdır. Biz lider değil Genel Başkan seçiyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’da bu bayrak yarışını başarılı bir şekilde götürmüştür. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan gibi büyük bir liderin arkasından bu bayrağı almak gerçekten büyük meziyet ister. Ahmet Davutoğlu beyin gidişine elbette üzüldük. Ama bu karara darılmanın küsmenin gereği yoktur bu konuya takılmanın gereği yoktur.
Dediğim gibi bu bir bayrak yarışıdır. Sizinde bildiğiniz gibi son 2 haftadır yaklaşık 4-5 kişinin ismi genel başkanlık için geçiyordu. Elbette hepsi de bir birinden değerli ve partimize gönül vermiş dava adamlarıdır. Binali Yıldırım Bey ismi geçenlerin içerisinde en uygun kişi olduğunu düşünüyorum. Biliyorsunuz ki; ulaştırma Bakanlığında yapılan yatırımlar ve ülkemizin dört bir tarafına götürülen hizmetler hala konuşuluyor ve takdirle karşılanıyor. 14 yıldır hep başarılarla anılan bir kişinin Ak Parti’nin başına geçmesi kadar doğal bir şey yoktur. Sayın Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefine Millet olarak hazırlanıyorsak başarılı kişilerin is başında olması halkımız ve ülkemiz için hayırlı olacaktır.  Bu vesileyle Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’na verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni genel Başkanımız sayın Binali Yıldırım ve yeni ekibine başarılar diliyorum.” Dedi.