Meski, Liman-Hal Köprülü Kavşağındaki Çalışmaları Tamamladı

Meski, Liman-Hal Köprülü Kavşağındaki Çalışmaları Tamamladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MESKİ), Mersin-Adana D-400 Karayolu üzerinde yürütülen Liman-Hal Köprülü kavşak düzenlemesindeki çalışmaları tamamladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Karayolları Genel Müdürlüğünce ihalesi yapılarak başlanılan, Mersin-Adana yolu arası genişletme, farklı seviyeli kavşak ve BSK’lı üst yapı kaplama yapım işi kapsamındaki güzergahta bulunan MESKİ Genel Müdürlüğüne ait altyapı hatlarının deplase çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, çelik boru ile yaklaşık 530 metre ikiz kanalizasyon terfi hattı, muhtelif çaplarda yaklaşık 12 bin metre içme suyu isale hattı ve 400 metre kanalizasyon kolektör hattı deplase çalışmalarının tamamlanmış olduğu ifade edildi.

Gerçekleştirilen deplase çalışmasının, bölgenin önemli kurumlarının ana altyapı hatlarında yer aldığını kaydeden Kocamaz, "Yapılan deplase çalışmaları kapsamında Çay, Çilek, Karaduvar, Özgürlük ve Üç Ocak mahallelerini besleyen içme suyu ana hatlarının, Mersin Limanı, Mersin Serbest Bölge Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, Akdeniz Bölge Komutanlığı, Akaryakıt İkmal ve NATO POL tesisleri, İşletme Müdürlüğü, Petrol Ofisi gibi kurumların içme suyu hatlarının ve Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinin Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisine iletilen atık su hatlarının deplase çalışması gerçekleştirdik. Kavşak çalışmaları kapsamında proje güzergahında MESKİ Genel Müdürlüğü olarak gerekli altyapı çalışmalarının daha sonraki süreçte sorun oluşturmaması için ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürüttük” dedi.

Vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir kentte yaşamaları için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kocamaz, “Söz konusu çalışmanın, Mersin’in menfaatine olacağından hareketle 2016 ve 2017 yılı kapsamında öngörülen çeşitli yatırımlardan feragat edilerek, mali kaynağın bu bölgedeki hatların deplase edilmesi için kullanılması sağlanmıştır. MESKİ tarafından yürütülen yoğun çalışmaların ardından deplase çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Son yıllarda alt yapıda eksiklikleri gidermek adına önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne yaptığımız çalışmalarda Mersin’in alt yapı eksikliğini gidermek için tüm ilçelerimizde yatırım seferberliği başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.