Meski: “Gecikmenin Sebebi Biz Değiliz”

Meski: “Gecikmenin Sebebi Biz Değiliz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Liman-Hal Köprülü Kavşağı çalışmalarındaki gecikmenin MESKİ’den kaynaklandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, bazı yerel gazetelerde ve haber sitelerinde Mersin-Adana yolu üzerindeki Liman-Hal Köprülü Kavşağı çalışmaları ile ilgili olarak “Gecikmenin Sebebi MESKİ” başlıklı haberlere yanıt verdi. MESKİ’den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberlerin içeriğinde ise “2017 Haziran ayında tamamlanması gereken MESKİ’ye ait altyapı deplase çalışmaları 17 Ekim 2017 tarihinde tamamlandığı, Liman-Hal Köprülü Kavşağı çalışmalarının gecikmesinin sebebinin Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MESKİ’ye ait deplase çalışmalarından kaynaklandığı” şeklinde gerçekle örtüşmeyen ve kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin yer aldığı belirtildi.

Köprü ve kavşak çalışmalarıyla ilgili benzer haberler yapıldığı ve çalışmalarda MESKİ’den kaynaklanan bir aksama olmadığı yönünde kamuoyunun bilgilendirildiği anımsatılan açıklamada, “Karayolları Genel Müdürlüğünce anılan köprülü kavşağın yapımından evvel idaremize ait hatların deplase edilmesi maksadıyla 12 Nisan 2016 tarihinde bir yazı intikal ettirilmiş, konu ile ilgili çalışmalara derhal başlanmış, mezkur yatırımın ulaşım sıkıntısını önemli ölçüde gidereceği ve Mersin’in menfaatine olacağından hareketle 2016 ve 2017 yılı kapsamında öngörülen çeşitli yatırımlardan feragat edilerek söz konusu mali kaynağın anılan bölgedeki hatların deplase edilmesi için kullanılması sağlanmıştır. Diğer altyapı kuruluşları ile eşgüdüm dahilinde yapılan çalışmalar neticesinde idaremize ait deplase avan projeleri hazırlanmış ve bu güzergahta bulunan tüm kurum ve kuruluşlardan görüş alınarak 16 Aralık 2016 tarihinde tamamlanan kesin proje çalışmaları için Karayolları Bölge Müdürlüğünce 23 Aralık 2016 tarihinde uygun görüş verilmiştir” denildi.

“Deplase işini zamanından önce tamamladık”

Yüklenici firma ile 2 Mart 2017 tarihinde sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldığı ve deplase işine başlandığı kaydedilen açıklamada, “Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 6 Mart 2017 tarihinde söz konusu yol kapatılarak çalışmalara başlanmıştır. Halihazırda deplase işinin sözleşmesine göre, iş bitim tarihi teknik olarak 4 Kasım 2017 olarak belirlenmesine karşın, Genel Müdürlüğümüzün çabaları ile deplase işi teknik olarak bitirilebileceği zamandan önce tamamlanmıştır. Dolayısıyla köprülü kavşak çalışmasındaki akşama ve gecikmenin MESKİ’den kaynaklanmadığı açıkça anlaşılacaktır. Öte yandan, söz konusu köprülü kavşak yapımı işinde altyapı tesislerini deplase eden tek kurumun idaremiz olmamasına rağmen bazı yerel gazetelerde ve haber sitelerinde yer alan ‘Gecikmenin Sebebi MESKİ’ başlıklı haber ve içeriğinin doğruluğunun teyidine gidilmeksizin kamuoyuna sunulması habercilik anlayışıyla da bağdaşmamakta, deplase çalışmalarında bulunan kurum ve kuruluşlarla idaremizi karşı karşıya getirmektedir. Bu çerçevede deplase işine dair planlama sürecinin tarihsel akışı da dikkate alındığında Genel Müdürlüğümüzü hedef alan söz konusu haberlerin gerçek dışı olduğu ve hakkaniyetle bağdaşmadığı, zaman zaman ileri sürülen spekülatif bir mahiyet içermekle birlikte vatandaşlarımızı yanıltmaya yönelik bir amaç güttüğü kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.