Meski, Bozyazıda Vatandaşları Çalışmaları Konusunda Bilgilendirdi

Meski, Bozyazıda Vatandaşları Çalışmaları Konusunda Bilgilendirdi
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Koordinatörü Ali Yılmaz ve Tahakkuk Şube Müdürü Deniz Çingisiz, Bozyazı ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün, merkez ve ilçelerde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantılarının Bozyazı ayağında, vatandaşlara MESKİ’nin 2014-2017 yılları arasında yaptığı faaliyetleri ile 2018 mali yılı bütçe ve tam maliyet esaslı tarifelerin sunumu yapılarak, katılımcıların soruları yanıtlandı. Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, MESKİ Genel Koordinatörü Ali Yılmaz, Tahakkuk Şube Müdürü Deniz Çingisiz, Bozyazı-Aydıncık MESKİ Müdürü Adem Parlak, muhtarlar, vatandaşlar ve MESKİ çalışanları katıldı.

MESKİ Genel Koordinatörü Ali Yılmaz, MESKİ hakkında genel bilgilendirmede bulunarak, MESKİ’nin Bozyazı’da 2014-2017 yılları arasında yaptığı çalışmaları ve yatırımlar anlattı. Ayrıca Yılmaz, 2018 yılında Bozyazı’da yapılması planlanan hizmetler hakkında da bilgi verdi. Yılmaz, 2018 yılında Bozyazı’da merkez Kızılin yeni tesis yapımı, Kaledibi Mahallesi içme suyu şebeke yatırımı, Ustalar Mahallesi içme suyu tesisi yapımı, Kızılca Mahallesi Çamalan mevkiine ve Çandır Yaylasına sondaj ile muhtelif mahallelerde depo, bakım onarım olmak üzere 1 milyon 120 bin liralık yatırım yapacaklarını belirtti.

Tahakkuk Şube Müdürü Deniz Çingisiz’de slayt gösteri eşliğinde 2018 mali yılı bütçe ve tam maliyet esaslı tarifelerin sunumu yaptı. Çingisiz, 2018 yılında Bozyazı’da su ücretinin ise 3 lira 55 kuruş olacağını dile getirdi.

Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı katılımcıların azlığına dikkat çekerek sitem etti. Ballı, “Halbuki bu toplantı önemli. Herkesin sağlığını ilgilendiren bir konu. Su hayattır. Türkü Türk’e övmekten başka pek bir şey yaptığımız yok. Salona baktığımızda yüzde 90’ı MESKİ çalışanı. Burada siyaset yapmıyorum. Geçenlerde bir Atatürk düşmanı getirdiler buraya konferans verdi. Ben kesinlikle gelmedim. Ben Atatürk düşmanının konferansına gitmem dedim. Burası hınca hınç doluydu" dedi.

Bozyazı Belediyesi’nin eski parayla yaklaşık 20 trilyon lira borç bıraktığını, Büyükşehir yasasının can kurtaran simidi gibi geldiğini belirten Ballı, “Eski parayla 20 trilyon civarında borç bıraktık. Büyükşehir yasası bize cankurtaran simidi olarak geldi. Her zaman şunu söyledim, bir kere daha söyleyeyim. Bırakın borcunu kredi ödemesini Bozyazı Belediyesinin maddi gücü sadece atık su arıtmanın çalıştırılmasına bile gücü yetmez. Şimdi görüyorum kanalizasyon ekibi ayrı, atık su arıtması ekibi ayrı, çevre mühendisinden işçisine kadar. Diğer taraftan gece gündüz çalışılıyor. Bu imkan işi, bu işi çevirme işi, bu profesyonellerin işi. Mersin’in en şanslı olduğu durum Burhanettin Kocamaz gibi birinin Büyükşehir Belediye başkanı oluşu. Büyükşehir ve MESKİ’de çalışanlara şunu söylüyorum. Belediyecilik 24 saat hizmettir. Belediyede çalışan mesai ne zaman bitecek diye saate bakmaz, saatle işi olmaz. Bunu kabullenecekler. Belediyecilikte saat yoktur, zaman kavramı yoktur. Bunu beyninize yerleştirin. Öyle düşünenler özür dilerim belediyecilikte olmayacaklar veya işi bırakacaklar. Çünkü eş seçerken, iş seçerken yanılma şansımız yok" diye konuştu.