Mesajı Yumrukla Vermek Bir Zihniyetin İfade Biçimidir

Mesajı Yumrukla Vermek Bir Zihniyetin İfade Biçimidir
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldıza geçmiş olsun diyor, saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Karaman Eğitim Bir-Sen Şube başkanı Kasım Aydoğdu burnuna yumruk darbesi alan Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldızʹa geçmiş dileklerini sunarak saldırı yı kınadığını belirtti.
 
Kasım Aydoğdu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; "Samsun’da Ahmet Türk’e, Kayseri’de Bakan Yıldız’a sallanan yumruklar; Şırnak’ta askerimize, yine Samsun’da polisimize sıkılan kurşunlar, aynı amaca yönelik olarak, bu ülkenin aydınlık geleceğine atılmış dinamitlerdir.
 
Yumrukla, silahla halledilebilecek hiçbir mesele yoktur. Ancak gerilimden beslenen, varlığını kana gözyaşına borçlu olan ve idame-i hayatını kanın devamında gören zihniyetler her fırsatta ortaya çıkmakta, huzuru baltalamaktadır.
 
Kayseri’de Bakan Yıldız’a yönelik saldırıyı gerçekleştiren şahsın öğretmen olmasından dolayı utandık. Sevgi mesleği olan öğretmenliğin içi nefret dolu kişilerce de icra ediliyor oluşundan büyük üzüntü duyduk. Yine saldırganın malum sendikanın müfrit savunucusu olarak sendikanın yayın organlarında görüşler serdeden bir kişi olmasından ötürü de sendikacılar olarak büyük utanç duyduk. Sendikacılık düşünce ortaya koymaktır, teklifte bulunmaktır, istemektir, eylem yapmaktır; yumruk atmak asla değildir. Yumrukla, silahla kendini ifade etmeye kalkışmak, 1980 öncesi bir zamana takılmış adam görüntüsü vermektir. Halbuki insanlık 21. yüzyılı yaşamaktadır.
 
Mesajını gerek yumrukla gerek kurşunla iletme itiyadında olan zihniyetlerden fersah fersah uzak olduğumuzu, sevgi medeniyetinin takipçileri olmaktan onur duyduğumuzu bir kez daha belirtiyor,  Bakan Taner Yıldız’a tekrar geçmiş olsun diyor, saldırıyı şiddetle kınıyoruz."