Mersinde Mezarlıkların Çehresi Değişiyor

Mersinde Mezarlıkların Çehresi Değişiyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkların estetik ve güvenli bir görüntüye kavuşması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Güneykent Mezarlığında asfaltlama çalışmalarını tamamladı.

Mersin’de mezarlıkların çehresi değişiyor. Vatandaşların ebediyete intikal eden yakınlarını gönül rahatlığıyla ziyaret edebilmeleri amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaz boyu sürdürdüğü çalışmalarına kışın da devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında, Güneykent Mezarlığında adalar arasında bulunan yolların tamamı sıcak asfaltla kaplandı. 20 kişilik ekibin yürüttüğü çalışmalarda, 5 bin 600 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilirken, mezarlığın etrafında yapılan bordür döşeme çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor.

Mezarlıktaki asfaltlama ve 3 bin metrelik bordür döşeme çalışmasının kısa sürede tamamlanabilmesi için mesai mevhumu gözetmeden çalışmalarını sürdüren ekipler, asfalt ve bordür çalışmasının yanı sıra, 120 metre de ızgara döşemesini tamamlandı. Mezarlıkta devam eden çalışmalar iki hafta içerisinde bitecek.

Yalnızca Güneykent Mezarlığı değil Mersin genelindeki mezarlıklarda eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalar ile mezarlıklar bakımsız görünümünden kurtularak yeni bir görüntüye kavuşacak.