Mersinde 30 Bin Öğrenci Sinemayla Buluşacak

Mersinde 30 Bin Öğrenci Sinemayla Buluşacak
Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin hayata geçirdiği ‘Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor’ projesi kapsamında, Mersin’de 30 bin ortaokul öğrencisi sinemayla buluşacak.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor projesi ile sinemaya gitme imkanı bulamayan öğrenciler öncelikli olmak üzere Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci sinemayla buluşacak. Ortaokul öğrencilerine yönelik hayata geçirilen bu proje Mersin’de de uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında Mersin’de 2, Tarsus’ta bir olmak üzere 3 ayrı sinemada 30 Ekim 2017-22 Aralık 2017 tarihleri arasında 8 hafta süreyle ve hafta içi günler olmak üzere ortaokul öğrencileri sinemaya götürülecek.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde yürütülen etkinlik süresince 30 bin öğrenci sinemaya gidecek. Öğrencilerin okuldan sinemaya ve sinemadan okula ulaşımı Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor. Yerli yapım filmleri izleyecek olan öğrencilere, film gösterimleri esnasında patlamış mısır ve su da ikram ediliyor.

Projeyle ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, etkinliğin okullarda büyük bir heyecana vesile olduğunu belirterek, bu sosyal sorumluluk çalışmalarının öğrencilerin okul hayatında yaşadıkları unutamayacakları hatıralara dönüşeceğini söyledi. Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor çalışmasının genç neslin kültür-sanat hayatına katılımına ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlayacağını kaydeden Bağış, böylesine etkinliklerle öğrencilerin kültürel, sosyal, sanatsal, duygusal olarak gelişeceğini, okulların da bu etkinliklerle öğrenciler için cazibe merkezi ve ilgi odağı olacağını ifade etti.