Mersin Şehir Tiyatroları Perdelerini Açtı

Mersin Şehir Tiyatroları Perdelerini Açtı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ‘Lütfen kızımla evlenir misiniz?’ adlı tiyatro oyunu ile perdelerini açtı.

2017-2018 sezonunun ‘Lütfen kızımla evlenir misiniz?’ adlı ilk tiyatro oyununu izleyenler arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç’un yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Hasan Gökbel ve Hasan Gubaroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Emel Gökbel, daire başkanları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar yer aldı.

Evlilik meselesi komik bir dille sahnelendi

Oyunu, Kongre ve Sergi Sarayında ücretsiz olarak izleyici ile buluşurken, her cuma günü saat 19.30’da görücüye çıkmaya devam edecek. İlk gösteriminde Mersinliler tarafından büyük bir ilgi gören ve bini aşkın seyirciye ulaşan oyun, izleyenlerden tam not aldı. İki perde halinde oynanan oyun toplam 120 dakika sürdü.

Muzaffer İzgü tarafından kaleme alınan ve Güvenç Gümüş’ün yönetmenliğini yaptığı ‘Lütfen kızımla evlenir misiniz? oyunu, Gülen Serin Cesur, Seda Süzgan, Özgür Ahmet Gönenler, Ekrem Şenel ve Hasan Süzgan tarafından sahnelendi. Oyunun ışık sorumluluğunu Adnan Göksu üstlenirken, dekor sorumluluğunu da Mehmet Demir ve İskender Doğancılı paylaştı.

Oyun, eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce kızını evlendirmek isteyen bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış mutsuz, umutsuz bir kadını konu alıyor. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun, aynı zamanda evlilik meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp, bu noktadaki çarpıklıkları gözler önüne seriyor.

Alibaba ve Kırk Haramiler, 29 Ekim’de sahnelenecek

Gösterimin ardından sahneye çıkan yönetmen Güvenç Gümüş, “2017-2018 tiyatro sezonumuzun bugün ilk oyununu oynadık. Sizlere ‘merhaba’ dedik. Bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hazırlanarak, 29 Ekim 2017 Pazar günü itibariyle başlayacak ve tüm sezon boyunca ücretsiz olarak her pazar saat 13.30’da sahnelenecek olan ’Ali Baba ve Kırk Haramiler’ isimli tiyatro oyununa tüm Mersinliler davet edildi.