Mersin Kruvaziyer Fuarı’na Katılıyor

Mersin Kruvaziyer Fuarı’na Katılıyor
Dünyanın en önemli kruvaziyer fuarı olan Miami Kruvaziyer Fuarı, 16-19 Mart 2015 tarihleri arasında Miami’de gerçekleşecek. Bu fuara 4. kez katılacak olan Mersin’in imkanları Kruvaziyer endüstrisine tanıtılacak.Mersin Büyükşehir Belediyesi,...

Dünyanın en önemli kruvaziyer fuarı olan Miami Kruvaziyer Fuarı, 16-19 Mart 2015 tarihleri arasında Miami’de gerçekleşecek. Bu fuara 4. kez katılacak olan Mersin’in imkanları Kruvaziyer endüstrisine tanıtılacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, proje paydaşı olduğu ve Mersin Turizm Platformunca yürütülmekte olan kruvaziyer turizminin, Mersin’e kazandırılması konusunda şimdiye kadar ihmal edilmiş desteği aktif hale getirerek bu konuda düğmeye bastı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, liman ve marinaların daha aktif kullanılması ve dolayısıyla denizden daha fazla yararlanma yönünde, turizm kentlerinden farklı olarak konumlandırma projelerine başladıklarını belirtti. Mersin’in kruvaziyer turizmine oldukça elverişli ve kentin bu alanda ihtiyaç duyduğu her koşula sahip olduğunu belirten Kocamaz, "Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz, kruvaziyer turizminde gittikçe yükselen bir grafiğe sahip. Tarihinden doğasına, ulaşımından sosyal hayatına kadar bu turizmin ihtiyaç duyduğu her şey Mersin’de var. Mersin’in bu pastadan pay alması için elimizden geleni yapacağız. İlk adımı bu fuara katılarak atmış olduk. 324 kilometrelik sahil şeridine sahip Mersin’i, kruvaziyer turizminin en önemli duraklarından biri haline getirmekte kararlıyız" dedi.
Ayrıca kent merkezinde yapılacak kentsel yenileme ve kentsel yaşam alanları oluşturma projelerinin, kruvaziyer turizmine olanak sağlayacak şekilde planlandığını belirten Kocamaz, bu turizm ile Mersin’in ekonomik anlamda hareketleneceğini ve Türkiye’nin dünyaya açılan önemli bir kapısı olacağını belirtti.
Mersin Turizm Platformu koordinasyonunda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Limanı yetkililerinin de katılacağı fuarda, Mersin’in potansiyel değerleri tanıtılacak, kruvaziyer turizminin kente getirilmesi için işbirliği sağlanacak ve birtakım protokoller imzalanacak. Kruvaziyer sektörünün önde gelen firmaları ve yöneticilerinin katılacağı etkinliğin konferans programında, kruvaziyer turizmi coğrafyası, güvenlik ve gemi operasyonları, pazar payları ve ürün geliştirme hakkında bilgiler verilecek, konferansta alanında uzman konuşmacılar yer alacak.