Mersin İş Dünyası 30 Ağustos Ve Kurban Bayramını Kutladı

Mersin İş Dünyası 30 Ağustos Ve Kurban Bayramını Kutladı
Mersin’deki sivil toplum örgütü temsilcileri ile iş çevreleri yayınladıkları mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı’nı kutladı.

Aşut: “Huzur içinde bir bayram geçmesini temenni ederim”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Türk milleti olarak birlik ve beraberlik bağının gücü ile kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıl dönümünü gururla kutladıklarını söyledi. Bu bayramın hemen akabinde yine birlik ve beraberliğimizi güçlendiren Kurban Bayramı’nı eda etmenin mutluluğunu yaşayacaklarını ifade eden Aşut, "Dini bayramlarımız birbirimizi daha iyi anlamamız, farklılıklarımıza saygı göstermemiz, birliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamıza vesile olması adına ayrı bir önem taşımaktadır. Dargınların barıştığı, insanların birbiriyle daha çok kenetlendiği bu anlamlı günler, sevicin, yeni umutların güçlendiği, geleceğe daha güvenle bakabilmemizin de teminatıdır" dedi.

Acıdan, kederden, sıkıntıdan uzak, huzur içinde bir bayram temennisinde bulunan Aşut, "Toplumsal hayata ayrı bir güzellik ve zenginlik katan Kurban Bayramı’nın Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

Akyürek; "Bayramlar, toplumu bir arada tutan değerlerin yaşatılmasına vesile olmaktadır"

Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Başkanı Gül Akyürek’de açıklamasında, milli ve dini bayramların toplumu birbirine yakınlaştıran ve aradaki engelleri kaldıran ayrıcalıklı dönemler olduğunu vurguladı. Akyürek, Türk milletinin gücünü bütün dünyaya gösterdiği 30 Ağustos Zaferini ilk günkü heyecanı ve sevinci ile kutladıklarını belirterek, “Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran 30 Ağustos Zaferi, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir zaferdir” ifadelerini kullandı.

Hemen akabinde kutlanacak olan Kurban Bayramı’nın milletçe sevinç ve kederi paylaşmak ve dayanışmayı pekiştirmek için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Akyürek, “Bu bayram geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukların üzerine bir sünger çekerek kucaklaşmalıyız. Bayramlar, yardımlaşmanın sembolüdür. Sevgi, barış, kardeşlik gibi insanlığın evrensel ortak paydaları bayram günlerinde kuşkusuz çok daha büyük anlamlar taşıyor” şeklinde konuştu. Bayramların, toplumu bir arada tutan değerlerin yaşatılmasına vesile olduğunu ve eski bayram ruhunu kaybetmememiz gerektiğini aktaran Akyürek, “Herkesin sevdikleri ile beraber olabileceği, yaşlıların ziyaret edildiği,

kimsesizlerin ve çocukların sevindirildiği bir bayram geçirebilmemiz temennisiyle herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Kaya; "30 Ağustos, bağımsızlığımızın sembolü"

Hİ-KA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Kaya ise bayramların, milli ve manevi bütünleşmenin en üst seviyede yaşandığı, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği özel günler olduğunu belirterek, Mersinlilerin ve tüm Türkiye’nin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ülke topraklarının düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusun bağımsızlığını ifade ettiğini kaydederek, "Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde verilen büyük mücadele örneğiyle kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Bu zafer, Türk milletinin azim ve mücadele ruhunun, en zor şartlarda bile söz konusu vatan olduğunda bir an bile tereddüt etmeden canlarını seve seve feda ettiklerinin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Bayramların, toplumsal barışı güçlendiren, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü daha da pekiştiren, kucaklaşmaların artmasına vesile olan özel günler olduğunu aktaran Kaya, “Bireyleri birbirine yakınlaştıran, sıkıntılarından uzaklaştırıp hayatlarına umut ve sevgi aşılayan bayramlar, günlük yaşam içerisinde yeteri kadar hayatımıza yansıtamadığımız paylaşma, ziyaret etme, gönül alma gibi duyguları doyasıya yaşamamız için de önemli bir fırsattır. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Işık; "30 Ağustos, milletin şanlı ordu ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır"

Memoil Akaryakıt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Işık da bayramların, toplumun manevi bir zenginliği olup, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, özel ve kutsal günler olduğunu ifade ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramını kutladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın milletin şanlı ordu ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Işık, “Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Milletimizin makus kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir” şeklinde konuştu.

Işık, Kurban Bayramı’nın Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında insanların birbirleriyle kaynaştığı, başta sevgi olmak üzere, bütün ahlaki meziyetlerin bir bütün halinde milletçe paylaşıldığı günler olduğunu söyleyerek, “Bayramlarda, dargınlık ve kırgınlıkları unutturarak, dayanışma ve yardımlaşmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.