Mersin İdmanyurdunda Yönetime Taraftarlar Talip Oldu

Mersin İdmanyurdunda Yönetime Taraftarlar Talip Oldu
TFF 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Mersin İdmanyurdu’nda, kulüp yönetimine taraftarlar talip oldu. Tribün liderlerinden Alaattin Bulut, "Sahip çıkmıyorlarsa, önümüzü açsınlar" dedi.

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Mahmut Karak’ın istifa ederek olağanüstü kongre kararı almasının ardından 1 hafta geçmesine rağmen, başkan adaylığı için henüz bir isim ortaya çıkmazken, taraftar gruplarından ‘yönetime talibiz’ açıklaması geldi.

Tribün liderlerinden Alaattin Bulut, hafta sonu yapılacak olan kongre öncesi bir grup taraftar ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada, belediye başkanlarına yeni bir yönetim kurulu oluşturması çağrısında bulunarak, eğer böyle bir oluşum yapılmayacaksa taraftar grupları olarak kendilerinin aday çıkaracaklarını söyledi.

Ali Kahramanlı döneminden bu yana herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini dile getiren Bulut, "Kahramanlı döneminde, dönemin bakanı ve milletvekillerinin gereken desteği verdiğini gördük. Bakanlarımız Mersin’e olan ilgilerini zamanında gösterdiler. Peki Mersin bu bakanlara ne verdi? Koskocaman bir hiç. Yeri geldi onları yuhaladık. Onun için kendimizi sorgulamamız gerekiyor" diye konuştu.

Bazılarının ise eski yöneticilere ’hırsız’ diyerek, dosya sallayarak, bazılarını FETÖ’cü ilan ederek, savcılığa şikayet ederek bu takıma sahip çıkacaklarını sandıklarını belirten Bulut, "Son geldiğimiz noktada kulüp sahipsiz bir konuma geldi. Herkesin merak ettiği bir nokta var. Bu kulüp nasıl bu hale geldi. Kısa ve özet olarak şu; bu kulüpte temlik koymalar, borçlandırmalar adeta moda haline geldi. Geldiğimiz noktada içi boşaltılmış bir kulüp var. Gelen para bir şekilde buharlaşırken yapılan masraflar kulübün üzerine borç olarak yazıldı. Altyapı hocalarına para verilmiş mi, hayır. Futbolculara para verilmiş mi, hayır. Çalışanlara para verilmiş mi, hayır. Yani harcanan doğru düzgün bir para yok" ifadelerini kullandı.

Kulübe sahip çıkmak isteyen herkesin, ’Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz destek verirse ben aday olurum’ dediğini ileri süren Bulut, "Yani kısacası şu, Kocamaz para verecek bizim yöneticilerimiz de başkanlık yapacak, yöneticilik yapacak. Böyle bir şey yok. Bu kulüp Mersin halkının, Mersin şehrinin kulübü. Ahmet’in, Mehmet’in kulübü değil. Ama geldiğimiz noktaya baktığınız zaman kulüp de bir tane sporla ilgili insan kalmadı. Her aileden üç dört kişi üye yapıldı. Siyasi bir partiymiş gibi akrabalar, eş dost üye yapıldı. Stada gelenlerin yüzde 90’ı üye bile değil. Halbuki bu camianın bir taraftarı var. Bu taraftar bu kulüpte yerini alamadı" şeklinde konuştu.

Taraftarlar olarak 11 aydır sürekli uyardıklarını, ancak kimsenin kendilerine kulak vermediğini savunan Bulut, şöyle devam etti; "Mevcut kadroyu elimizde tutalım, biz ligde kalırız dedik. Ama U21’den bir takım oluşturuldu. 11 maçta 42 gol yediler, 2 gol attılar, beraberlikleri yok. Takım kaptanımız neredeyse yönetimi oluşturacak bir açıklama yapıyor. Ben Nurullah ve Mahmut Metin’e öneride bulunuyorum. İlk 18’e girenleri etrafınıza toplayın ve deyin ki, taraftar 11 maç boyunca hiç protesto yapmadı. Onlara en azından bir beraberlik armağan edelim deyin. Bu insanlar takımın, armanın, formanın peşinde koşan insanlar. Bari bu insanlara bir beraberlik hediye edin. Yönetime söyledik, bu U21 takımıyla olmaz, sezon sonuna kadar 105 gol yersiniz dedik. İşte 11 hafta sonunda 42 gol yediler. Türkiye rekoru değil, dünya rekoru kıracaklar.”

"Bari bizim önümüzü açın"

Konuşmasının sonunda şehrin önde gelenlerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına seslenen Bulut, "Kendi aralarında toplansınlar, güzel bir yönetim kursunlar, bu takıma sahip çıksınlar. ’Yok sahip çıkmayacağız’ diyorlarsa, biz taraftarlar olarak bu göreve talibiz. Biz çıkarız davullarımızla, atkılarımızla esnaf esnaf, tüccar tüccar gezerek 5 lira, 10 lira toplarız. Biz bu kulübü ayakta tutmaya çalışacağız. Hiç olmazsa bizim önümüzden çekilsinler. Biz parayı halkımızdan toplarız. Gelen para buharlaşmazsa halk destek çıkar. Biz taraftarlar olarak kulübe talibiz. Başkanlarının milyonlarla halledemediklerini biz binlerle sağlarız. Taraftarlar olarak bazı alacaklılarla görüşmeler sağladık. Herkes yüzde 10, yüzde 15 alıp temliklerini kaldırmaktan yana. Biz taraftar olarak Ali Kahramanlı’ya da gideriz. İcrası var, temliği var. Geçmişte kulüp başkanlığı yapmış. Kulübün çökmemesi için bunu isteriz. Hiç kimse bu taraftarı, bu halkı yok saymaz. Biz kurtuluş savaşını başlatmak istiyoruz. En azından taraftarın önünü açsınlar. İzin verecek kişi de son başkan Mahmut Karak’tır. Aday olsak bize oy verecek üye yok, her aileden üç kişi, beş kişi üye yazılmış. Mahmut Karak en azından bizi işaret ederse aday oluruz" dedi.