Mersin Emniyeti Çocuklar İçin Futbol Turnuvası Düzenliyor

Mersin Emniyeti Çocuklar İçin Futbol Turnuvası Düzenliyor
Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından 104 ortaokuldan bin 40 öğrencinin katılımı ile ’Çocuk Polisi Futbol Turnuvası’ düzenleniyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sosyal sorumluluk çerçevesi içerisinde gençlere spor yaptırmak, sporun bir dostluk, arkadaşlık ve eğlence aracı olduğunu göstermek, beraber güzel dakikalar paylaşarak polislik mesleğini tanımalarını sağlamak amacı ile Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Çocuk Polisi Futbol Turnuvası’ adlı proje SODES’e sunularak kabul edildi.

Proje kapsamında, merkez Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü halı sahasında yapılacak olan turnuvaya, Akdeniz ilçesinden 38, Toroslar’dan 32, Yenişehir’den 18 ve Mezitli ilçesinden 16 ortaokul olmak üzere toplam 104 ortaokuldan bin 40 öğrenci katılacak. Yapılacak elemeler neticesinde Akdeniz ve Toroslar ilçesinden 6’şar, Yenişehir ve Mezitli ilçesinden 4’er ortaokul olmak üzere toplam 20 okul ligde kalacak.

Proje kapsamında Çocuk Şube Müdürlüğü’nde görevli sosyal çalışmacı tarafından projenin amaçları konusunda çocuklara bilgilendirme yapılacak. Elemeler sonunda ise ligde kalan 20 takım oyuncularının forma ve ayakkabıları karşılanacak. Maçlar belge sahibi hakemler tarafından yönetilirken, maç sonunda çocuklara ikramlarda bulunulacak. Ayrıca, ligde kalan takımın oyuncuları Tarsus, Erdemli, Silifke ve Aydıncık ilçelerine düzenlenecek gezilere katılacak, lig sonunda ilk 4 takıma ve en centilmen takıma değişik hediyeler, kupa ve madalya verilecek. Dereceye giren ilk 3 takıma ise Bursa, Çanakkale, İstanbul ve Ankara illerini kapsayan gezi düzenlenecek.