Mersin Büyükşehir Belediyespor Kazanmaya Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kazanmaya Devam Ediyor
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyespor’da, 3 haftadır alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor. Genel Menajer Melahat Aydın, "Galibiyet serimize devam etmek istiyoruz. Bu hafta oynayacağımız Galatasaray maçı kıran kırana geçecek" dedi.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ne zorlu rakiplerle oynadığı maçlarla başlayan Mersin Büyükşehir Belediyespor, 13 maç sonunda 7 galibiyet, 6 mağlubiyet aldı. 4 maçlık mağlubiyet serisinin ardından 3 maç üst üste kazanan Mersin ekibi, bu hafta oynayacağı Galatasaray maçını da kazanarak, galibiyet serisine devam etmek istiyor. Takımın genel durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, lige zorlu maçlarla başladıklarını belirterek, "Bizim için ilk 2 hafta kötü geçti. Ligin en güçlü takımlarından ikisiyle oynadık ve mağlup olduk. Ardından ise oynadığımız 4 maçta güzel bir oyun sahaya yansıttık ve bu maçlardan galibiyetler aldık. Ancak bu iyi gidişimiz takımın yorgunluğunun etkili olmasıyla birlikte tersine döndü. 4 maç üst üste kaybettik. Bu maçlarda kötü oynamadık ama hem yorgunluğun verdiği etki hemde maçların kırılma anlarında atamadığımız sayılar veya yediğimiz sayılar mağlubiyette etkili oldu. Takımımız bu maçları hemen unuttu ve 3 haftadır oynadığımız maçlarda da bunu gösterdi. Özellikle son hafta evimizde kazandığımız Bellona AGÜ galibiyeti çok iyi oldu. Maçın zor geçeceğini ve kıran kırana olacağını biliyorduk. Tam da beklediğimiz gibi bir maç oldu. Maçın son saniyesine kadar her iki takım için de maç gitti geldi ama iki takım da maçtan kopmadı. Biz maça biraz daha iyi başladık ama rakibimiz 2. periyottan sonra biraz daha etkili oldu. Maçın son 6 saniyesine 2 sayı farkla mağlup girdik. Burada yaptığımız hızlı hücumla maçın bitimine saniyeler kala 2 sayı bulduk ve maçı uzatmaya götürmeyi başardık. Uzatma dakikalarında takımımız, seyircimizin de büyük desteği ile daha iyi oynadığı maçı 74-68 kazandık. Takımımızı kutluyoruz. Ayrıca destek veren seyircilerimize de özellikle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Hedefimiz için galibiyet serimize devam etmemiz gerekiyor"

Bu hafta sonu evlerinde Galatasaray ile karşılaşacaklarını vurgulayan Aydın, "Galatasaray şu anda 6 mağlubiyet, 7 galibiyetle bizim altımızda yer alıyor. Ancak bu durum maçın kolay geçeceği anlamına gelmiyor. Galatasaray bu ligin en güçlü ekiplerinden biri. Çok iyi bir kadroları var. O yüzden bizi evimizde zorlu bir maç bekliyor. İlk maçımızı deplasmanda kaybetmiştik. Şu anda 7. sırada yer alıyoruz. 3 haftalık bir galibiyet serimiz var ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Zaten hedefimiz için galibiyet serimize devam etmemiz şart. O yüzden bu maça iyi hazırlanıp, iyi başlayıp, iyi bitirmek istiyoruz. Özellikle evimizde oynayacağımız maçların hepsini kazanmak istiyoruz. Burada yine seyircimize büyük iş düşüyor. Son maçta olduğu gibi bu maçta da bize verecekleri büyük destekle, evimizde oynayacağımız maçı kazanacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.