Mersin Büyükşehir Belediyesinde 'ihaleye fesat karıştırma' davası

Mersin Büyükşehir Belediyesinde 'ihaleye fesat karıştırma' davası
Eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan’ın da aralarında bulunduğu 48 kişinin tutuksuz yargılandığı davanın 7. duruşması yapıldı
Eski Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan’ın da aralarında bulunduğu 48 kişinin tutuksuz yargılandığı ‘ihaleye fesat karıştırma’ davasının 7. duruşması yapıldı.
Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıkların bazıları ve avukatları katıldı. Eski Belediye Başkanı Macit Özcan'ın katılmadığı duruşmada bilirkişi raporu hakkında görüş veren sanık avukatları, mahkemeye sunulan raporda belediyenin zarar etmediğinin kanıtlandığını savunarak, savcının esasa ilişkin mütalaasını vermesini istediler. Raporun kendi savunmalarını destekler nitelikte olduğunu, rapora göre belediyenin herhangi bir zarara uğratılmadığının anlaşıldığını ileri süren sanık avukatları, sürecin müvekkillerine birçok açıdan zarar vermesi nedeniyle davanın bir an önce sonuca bağlanmasını istediler.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
 
Olayın geçmişi
Mersin Büyükşehir Belediyesinin önceki yönetimi döneminde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 35 zanlıdan aralarında Özcan'ın oğlu ve 2 kardeşinin de bulunduğu 15 kişi tutuklanmış, Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan başvuru sonrasında sanıklardan Özcan'ın oğlu İlker ile kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın 500'er bin lira, müteahhit Metin Akray'ın ise 250 bin lira kefaletle, diğer 11 zanlının da adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti.
Operasyon kapsamında Özcan hakkında verilen yakalama kararı, avukatının itirazı sonucu kaldırılmış, yurt dışında bulunan Macit Özcan, kararın ardından Mersin'e dönmüştü. Davanın ilk duruşmasında da tutuksuz yargılanan 48 sanık hakkındaki adli kontrol kararları kaldırılmıştı.