Mersin Barosundan Bmye Arakan Tepkisi

Mersin Barosundan Bmye Arakan Tepkisi
Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Arakan’daki Müslüman katliamına sessiz kalmak suçladığı BM’ye sert tepki gösterdi. BM’nin olaylara müdahale etmemesinin çifte standart olduğunu vurgulayan Er, “Birleşmiş Milletler zulme karşı sessiz kalmakla zalimlerin ortağı olmuştur” dedi.

Myanmar’da, hükümetin çıkardığı "vur emri" üzerine silahlı güçler ve Budist rahipler tarafından Müslümanlara karşı yeniden tırmandırılan katliamlara Mersin Barosu’dan sert tepki geldi. Baro Başkanı Ali Er, yaptığı yazılı açıklamada, olaylara müdahale etmeyen Birleşmiş Milletler’e (BM) yüklendi. “Arakan’da katliam ve vahşet var. Dünya susuyor” diyen Er, 1945 yılında kurulan BM’nin kuruluş amacının, dünyada barış ve güvenliği sağlamak olduğuna işaret etti.

“Birleşmiş Milletler zulme karşı sessiz kalmakla zalimlerin ortağı olmuştur”

Türkiye’nin, günümüzde üye sayısı 192’ye ulaşan BM’nin kurucu üyeleri arasında yer aldığını anımsatan Er, “BM’ye üye ülkelerden ABD, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere alınan kararlarda veto hakkına sahiptirler. Bu ülkelerin onaylamadığı kararlar yürürlüğe girmez. Bu hali ile daha başından adaletsiz ve antidemokratik bir yapıya sahip BM’den ne beklenebilir ki? Vicdani ve insani bir yaklaşım beklenebilir mi? Birleşmiş Milletler’in, Arakan’da yaşanan insanlık dışı vahşeti endişe duyarak, üzüntülerini dile getirerek, kınayarak, uyararak geçiştirmesi ve olaylara müdahale etmemesi de çifte standarttır. Birleşmiş Milletler zulme karşı sessiz kalmakla zalimlerin ortağı olmuştur. İnsanlar tek başına çaresizlik duyarak kınayabilir, üzülebilir, endişe duyabilir ancak yaptırım gücüne sahip ve ülkeler üstü güce sahip Birleşmiş Milletler asla” ifadelerini kullandı.

“İnsanlığı ve uluslararası camiayı göreve çağırıyoruz”

BM’nin, Arakanlı Müslümanlara yapılan katliamın ve zulmün karşısında izlediği tutumla uluslararası camiada ve insanlık dünyasında güvenini kaybettiğini ve yok hükmünde olduğunu belirten Er, şunları kaydetti:

“Müslümanlar asla sahipsiz değildir. İslam camiasının kutsal zamanı Kurban Bayramı öncesinde kardeşlerimizin yaşadığı bu katliamdan büyük üzüntü ve acı duyuyor, katliamı nefretle kınıyoruz. Müslüman kardeşlerimize karşı yaşanan katliamın durdurulması için insanlığı ve uluslararası camiayı göreve çağırıyoruz.”