Merkez Anketi Tamam İşte Tahminler

Merkez Anketi Tamam İşte Tahminler
Tahminleri her zaman tutan Karamaninsesi.com vatandaşlarla yaptığı görüşmeler sonucunda tahminlerini yayınlıyor.

 Siyasetin ve Kulislerin en güçlü İnternet Medyası Karamaninsesi.com halkın nabzını tutarak seçim sonuçlarını şimdiden açıklıyor. 

Rüşvet, yolsuzluk, cemaat, paralel devlet ve daha birçok tartışmanın içerisinde yerel seçimlere giden Türkiye, tarihinin en önemli yerel seçimlerinden birini yaşıyor.

Karamanʹda ki adaylar halka kendini anlatırken mümkün olduğunca gündemde ki tartışmalardan uzak durarak projelerinden bahsediyor ve seçmenin gönlünü kazanmaya çalışıyor. Hesaplarını yerel projeler üzerinden yapan adaylar Türkiyeʹnin gündemine odaklanan halkla aynı frekansta olduğu söylenemez. 

Vatandaş özellikle sosyal paylaşım sitelerinde Ses kayıtlarından ve paralel devletten bahsederken adaylar projelerinden bahsediyor. ve böylelikle adayların söyledikleriyle vatandaşın düşüncesi bir birine uymuyor. Sonuç olarak Türkiye ilk defa yerel seçimlere Genel gündemle giriyor. 

Cemaat elinden geldiğince hükümet aleyhine çalışırken, Hükümette Cemaatin hamlelerini boşa çıkaracak ataklarda bulunuyor ve bunda da başarılı oluyor. 

Adayların sınava tutulduğu seçim havasında en kötü notu ise CHPʹnin adayı Merih Ünver alıyor. Halkın Merih Ünverʹi tanımaması CHPʹye seçim sonucunda büyük hayal kırıklığı yaşatacak gibi. 

İlçe ve Beldelerde iddialı olan MHP ise Merkezde beklediği %40 oy oranını asla bulamayabilir. Ali Pınarbaşı ile Belediye yi alabileceğini düşünen MHP sadece Lütfi Elvanʹın seçmen üzerinde ki etkisinin yarısını bile bulamayabilir. 

Karaman halkı kime oy vereceğini düşünürken kendisinde etki yapacak olan 2 konu var; 1. si; Parlel Devlet ve Darbe girişimi. 2. si ise; Karamanʹa büyük yatırımlar yapan Uluştırma Bakanı Lütfi Elvanʹa ahde vefa göstermesi. Lütfi Elvan Karamanʹda sağcısı solcusu herkes tarafından müthiş bir şekilde seviliyor. 

Saadet Partisiʹnin adayı Şaban Şahinʹin 3 defa aday olması seçmen tarafından bıkkıntı verirken dürst ve samimi olduğu da herkes tarafından konuşuluyor. Şaban Şahin ne kadar samimi olarak görülsede Partisinin hiç bir varlık gösterememesi Milli Görüşʹe Karamanʹda tarihi bir yenilgi yaşatabilir. 

Karamaninsesi.comʹun halka sorması ve görüşlerini aldıktan sonra yaptığı seçim sonucu tahmini ise şu şekildedir;

1: Paralel Devlet tartışması, Lütfi Elvanʹın büyük etkisi ve Ertuğrul Çalışkanʹın Belediye işlerinde başarılı olması AK Partiʹye ; %55 oy kazandıracak.

2: Cemaat seçmenin destek vermesi, CHP tabanından kayma gerçekleşmesi ve ittifak dedikoduları Ali Pınarbaşıʹnın aday olduğu MHPʹye ; %28 oy kazandıracak.

3: Merih Ünverʹin hiç tanınmaması, tabanının MHPʹye destek vereceği iddaları Solun merkezi CHPʹye %13 oy kazandıracak.

4: Üç defa üst üste aday olması, Partisinin hiç varlık göstermemesi, Genel Başkanının beğenilmemesi Şaban Şahinʹin aday olduğu Saadet Partisine % 4 oy kazandıracak.