Meram Bilgi Merkezinin Teog Başarısı

Meram Bilgi Merkezinin Teog Başarısı
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesine ait Bilgi Merkezleri’nde yürütülen eğitim faaliyetlerine katılan ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri TEOG sınavlarında büyük başarı elde etti.

Gazanfer Mahallesi Dr. Ahmet Özcan Caddesi ile Gödene Mahallesinde bulunan Bilgi Merkezi’nde 2016-2017 Eğitim öğretim yılında: 6’ıncı sınıflarda 20 öğrenci, 7’inci sınıflarda 80 öğrenci ve 8’inci sınıflarda ise 140 öğrenci olmak üzere toplam 240 öğrenci eğitim faaliyetlerine katılıyor.

Konu hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Belediyemize ait şu anda 2 adet Bilgi Merkezimiz var. Bu merkezlere devam eden öğrencilerin, okullarında görmüş oldukları programlara destek mahiyetinde kurslar veriyoruz. Öğrencilerin derslerine çalışmalarına, ödev ve projelerini yapmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

Başkan Fatma Toru, “Aynı zamanda Merkezlerimizde öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetler yürütmelerine, mesleki alanlarda bilgi, beceri, dil, yetenek ve deneyimlerini geliştirmelerine, isteklerine göre serbest zamanlarını değerlendirmelerine yönelik eğitim etkinlikleri de yürütüyoruz” diye konuştu.

Öğrencileri sosyal hayata hazırlayacak etkinlikler de düzenlediklerini, bu etkinliklerde, “Değerler ve Karakter Eğitimi” çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Toru, “Öğrencilerin akademik başarılarını önemsiyoruz. Aynı zamanda milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı şahsiyetli insanlar olmaları için de gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TEOG sınavlarında başarı

Başkan Toru, “23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarına 136 öğrencimiz hazırlanmıştır. Bu sınavda 1 öğrencimiz soruların tamamına doğru cevap vermiş ve sınavlara katılan 136 öğrencimizin yaptığı doğruların ortalaması 104,52 olmuştur. 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarına da 136 öğrencimiz hazırlanmıştır. Bu sınavda ise 9 öğrencimiz soruların tamamına doğru cevap vermiştir. Sınavlara katılan 136 öğrencimizin yaptığı doğruların ortalaması 111,52 olmuştur. Bu başarının ilçemiz adına çok büyük bir başarı olduğunu görüyoruz. Elbette bu başarılarda, bize öğrenci gönderen okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin gayretli çalışmalarının da çok büyük katkısı vardır. Onları da bu başarılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.