Meral Akşener'e Karaman'a mesaj gönderdi.

Meral Akşener'e Karaman'a mesaj gönderdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karaman'a gelmeden önce bir mesaj yayınladı.
24 Mayıs Perşembe günü Karaman'da miting yapacak olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karaman'a gelmeden önce bir mesaj yayınladı. Aslen Karaman'lı olan ve Balkan göçmeni olan Meral Akşener, Karaman'ın çok ihmal edildiğini söyledi.
 
“KARAMAN’I İL STATÜSÜNE BİZ GETİRECEĞİZ”
 
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, Karaman’da gerçekleştireceği miting öncesi Karamanlılara mesaj gönderdi. 29 yıl önce il olan Karaman’da hala havaalanı ve tıp fakültesi olmadığını aktaran Akşener, Karaman elmasının da marka yapılamadığını söyledi. Akşener, “Türkçenin başkenti, Mevlana’nın annesi Mumine Hatun’un ebedi istirahatte bulunduğu yer ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Karaman’da bulunacağım için son derece mutluyum. Lakin bu kadar önemli bir ili son derece ihmal ettiklerini izlemek beni çok üzüyor. Karaman’ı o kadar ihmal ettiler ki şehri temsil eden bir kent meydanı bile yapamadılar. Karamanlı hemşerilerim, hak ettikleri değeri görmek ve gerçek bir il statüsüne kavuşturmak için İYİ Parti iktidarını beklesinler” dedi.
 
KARAMAN ÜVEY EVLAT MI?
 
Karaman’a havaalanı ve kent meydanı yapmak için sözler veren iktidarın yıllardır ihale aşamasından bir adım öteye gidemediklerini aktaran Akşener, “Karaman üvey evlat mı? 160 bin nüfusa sahip Karaman’da hala tıp ve hukuk fakültesi yok. Üniversiteler ve öğrenciler bir şehre dinamizm kazandıran en önemli değerlerdir. Ancak Karaman o kadar ihmal edilmiş ki, insanların hastane ve havaalanı için çevre illere gitmesine göz yumulmuş. Sizlere söz veriyorum, İYİ Parti iktidarıyla Karaman’ın nasıl bir potansiyele sahip olduğunu göstereceğiz” şeklinde konuştu.
 
İTHAL ELMA DEĞİL KARAMAN ELMASI YİYECEĞİZ Elması ve koyunuyla meşhur Karaman’a ait değerlerin, marka yapılarak ekonomik bir anlam kazanabileceğini de belirten Akşener, “Çiftçimizi destekleyerek yeniden üretime katılmalarını, gıda üzerine fabrikaların açılmasını teşvik ederek, gençlerimize istihdam sağlayacağız. Çiftçimiz üzülmesin. Mazot ve gübre fiyatları artık bellerini bükmeyecek. Bu sayede Ankara’daki vatandaş da Antalya’daki vatandaş da nereden geldiğini bilmediği ithal elmaları değil, Karaman’ın elmalarını yiyecek. Karaman’da sanayinin sadece gıdada kalmayıp entegre tesislerle çeşitlendirilmesini de sağlayarak Karaman’ı geliştireceğiz” dedi.
 
EMEKLİLERİN HESABINI SORACAĞIM
 
‘Emekliye ucuz ev’ vaadiyle TOKİ’den ev alma umuduyla iki yıldır bekleyen Karamanlı emeklilerin sorunlarına da değinen Akşener, “Yıllarca çalışıp didinen ve ev alma hayaliyle TOKİ’ye başvuran 2 bine yakın emeklimiz olduğunu biliyorum. Hayallerinizi yıkmayın. Onlar söz vermiş ama gerçekleştirmek bana nasip olacak. Bu ülkeye hizmet etmiş emeklilerimizin rahat etmesi boynumuzun borcudur. Karamanlı hemşerilerimin kendilerini kandıran bu iktidara sandıkta cevap vereceğine inanıyorum” dedi