Mehmet Topuz Fenerʹe doğru

Mehmet Topuz Fenerʹe doğru
Transfer gündemine dün Mehmet Topuz bombası düştü. Kayseriden gelen olumlu haberlerin ardından Fenerbahçe de taarruza geçti.

Kayserispor yönetimi, gelecek sezon bonservis bedeli ödenmeden serbest kalmasını engellemek için 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Mehmet Topuz’a 3 yıllık yeni mukavele önerdi. Başkan Recep Mamur, yıldız futbolcuyla ofisinde 3 saat görüştüğünü ancak anlaşamadığını açıkladı.

KARTAL’DAN 11 MİLYON EURO

BAŞKAN Recep Mamur, “4 büyüklerden daha fazla para önerdik. Aslında biz kalmasını çok istedik, kendince bir fiyat istedi. Kulübün istediği rakamı da ödeyecek bir kulüp çıkarsa ‘ille de kal’ demeyiz. Ama Mehmet Topuz ile anlaşan bir kulübün bizimle de anlaşması şart” diye konuştu. Mehmet Topuz’un Fenerbahçe’ye her an imza atabileceği bildirildi. Devre arasında 11 milyon euro öneren Beşiktaş da Kayserisporlu futbolcu için pusuda bekliyor.

BOMBALAR ÇOK YAKINDA

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde en az yarı final oynayacak bir kadro kurmaya çalışan Fenerbahçeli yöneticilerin Mehmet Topuz ile birlikte Vestel Manisa’dan Selçuk İnan ve Burak Yılmaz için de harekete geçtiği bildirildi. Sarı-Lacivertli yöneticilerin küme düşen Ege temsilcisiyle Burak ve Selçuk için yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiği bildirildi. Mehmet Topuz, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz ile ön protokol imzalayacak olan Fenerbahçe yönetiminin, haziran ayında transfer sezonunun açılmasının ardından bombaları resmen patlatması bekleniyor.

Carlos aldattı

Fenerbahçe’nin eski Başkanı Ali Şen, gündemdeki konuları değerlendirirken çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Şen’in olay sözleri: Galatasaray şampiyonluğu hakkıyla kazandı. Bu başarı tamamen Adnan Polat’a aittir. Başkan Beckenbauer sahaya indi, antrenörlük yaptı, ama takım şampiyon olamadı.

Demek ki Adnan Polat, Beckenbauer’den daha iyi teknik direktör. Laudrup iyi futbolcuydu, çok akıllı bir insandır. Galatasaray’a gelirse çok başarılı olur. Fenerbahçeli olarak ‘İnşallah gelmez’ diyorum. Daum Galatasaray’a gelirse bırakın Türkiye şampiyonu olmasını Galatasaray’ı Avrupa şampiyonu yapar. Türkiye’ye gelmiş en iyi teknik direktörlerden biri. Fenerbahçe adam gibi adam, futbolcu oğlu futbolcu Ümit’i yollamakla büyük hata yaptı. Ümit olsa Fener şampiyon olurdu.

KEZMAN DAHA KÖTÜ OLUR

Futbolcular ve Zico, Aziz Yıldırım’a çok ayıp ettiler. 1 numaralı ayıp eden adamın adı Roberto Carlos’tur. Bir de kalktı gitti. Bütün Fenerbahçelileri, beni, Aziz Yıldırım’ı, hepimizi Roberto Carlos aldattı. Aziz Yıldırım öyle bir kulüp yaptı ki, öyle imkanlar sundu ki bunlara, Chelsea’de oynayan futbolcuların sahip olmadığı imkanlara sahip futbolcular. O zaman ben neden çeyrek final ile mutlu olayım. Zico ile devam etmem. Fenerbahçe’de bugün çalışmak istemeyen insan mı var? Mustafa Denizli gelmeli. Eğer Fenerbahçe önümüzdeki yıl yine tek santrfor oynamaya devam edecekse, Kezman daha kötü olur.

İYİ Kİ BAŞKAN DEĞİLİM

AZİZ Yıldırım’ın yaptığını biz yapamadık. Onun verdiği bu kadar büyük imkanları verememiştik. Biz bu imkanlara sahip değildik. İyi ki ben başkan değilim. Başkan olsaydım, Roberto Carlos aldığı 5 milyon 300 bin euronun 3 milyon eurosu ceza olarak geri verirdi. Kezman da aldığı paranın yarısını ceza olarak verirdi.

Fatih Terim’in futbolu çok iyi bildiğine inananlardanım. Terim oynatmak istediği oyun sistemine göre oyuncu aldı. Kadro doğrudur, ama şampiyon olamazlarsa ‘Fatih güle güle’ başarısız. Hiç tanımam, kimi istiyorsa alsın, ama İsviçre’den Türkiye Avrupa Şampiyonu olarak gelmelidir. Almanya-Türkiye finali olabilir.

Fransız iddiası: Ronaldo Fener’e

FransIz football.fr internet sitesi Milan’ın golcüsü Ronaldo’nun Fenerbahçe’ye transfer olacağını öne sürdü. “Ronaldo 4 aylık tedavisini tamamladı. Ancak Milan’la sözleşmesi bitiyor. Peki hangi takıma gidecek?” diye soran football.fr editörleri, cevap olarak da “Ronaldo’nun tercihi Brezilyalı oyuncuların kolonisi olan ve Zico’nun çalıştırdığı Fenerbahçe olabilir. Ronaldo, Brezilya’ya dönmek istediğini de gizlemiyor. ‘Avrupa’dan hangi futbolcu dönsün’ sorusuna Brezilyalılar’ın yüzde 68’i de Ronaldo cevabını verdi” diye yazdı.

Akşam